Γιάννα Βασίλειου: Καλλιτέχνης χωρίς live και επαφή με τον κόσμο είναι μισός

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια αποκαλύπτεται στο star.gr

Η Γιάννα Βασίλειου είναι από εκείνες τις χαρισματικές τραγουδοποιούς που δεν περνούν απαρατήρητες και, κάθε φορά, ξεδιπλώνει νέες πτυχές του πολύπλευρου ταλέντου της.

Έχει στο ενεργητικό της δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, επιτυχημένα singles, με πιο πρόσφατο το «Έλα Μάτια Μου» που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, καθώς και επιτυχημένες εμφανίσεις, τόσο solo, όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Madeleine Peyroux.

Γιάννα Βασιλείου - Έλα Μάτια Μου: Η νέα επιτυχία που ξεχωρίζει στο YouTube

 Εξίσου πλούσια και επιτυχημένη είναι και η ενασχόλησή της με το θέατρο, όπου έχει συνεργαστεί με τους Κωνσταντίνο Ρήγο και Γιάννη Μπέζο, ενώ ανέλαβε τη μουσική διδασκαλία στις παραστάσεις των Φωκά Ευαγγελινού, Πέτρου Φιλιππίδη και Λάκη Λαζόπουλου.

Αυτή την περίοδο, η Γιάννα Βασίλειου βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να ξεπεράσει τους περιορισμούς που έχει επιφέρει η πανδημία και μας θυμίζει τη «μαγεία» των live εμφανίσεων μέσα από μια σειρά ζωντανών ηχογραφήσεων που έγιναν στα θρυλικά στούντιο Sierra και «ανέβηκαν» στο YouTube.

Η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα μιλά για όλα στο star.gr και τα λόγια της, όπως και τα τραγούδια της, «μαγεύουν»...

Γιάννα Βασιλείου: «Live @ Sierra»

Πώς πήρες την απόφαση να κάνεις αυτές τις live ηχογραφήσεις;

Κάθε καλλιτέχνης χωρίς live και άμεση επαφή με τον κόσμο είναι μισός. Η ιδέα λοιπόν προέκυψε από αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Το “Live @ Sierra” ήταν ό,τι πιο ασφαλές μπορούσαμε να δημιουργήσουμε για να έρθουμε όσο πιο κοντά στον κόσμο γίνεται.

Πώς επέλεξες τα τραγούδια που ερμηνεύεις;

Τα περισσότερα τραγούδια από αυτά είναι αγαπημένα μου και τα λέω σταθερά σε όλα μου τα live. Το τραγούδι όμως που δεν είχα ξαναπεί ποτέ και το έχω τελικά ήδη αγαπήσει σα δικό μου είναι το «Έγώ σ’ αγάπησα εδώ» του Κώστα Λειβαδά. Τις ημέρες λίγο πριν τις ηχογραφήσεις το είχα διαρκώς στο μυαλό μου, και όσο βρισκόμασταν στο στούντιο, αυθόρμητα το ηχογραφήσαμε με το Θωμά Κωνσταντίνου και το Δημήτρη Μπαρμπαγάλα. Ήταν για μας μια μαγική στιγμή και με συγκινεί το πως ο κόσμος την έχει ήδη αγκαλιάσει.

Πώς έχουν αλλάξει οι συνθήκες στα στούντιο λόγω της πανδημίας και πώς αισθάνθηκες μπαίνοντας και δουλεύοντας υπό τα διάφορα μέτρα;

Δουλέψαμε για τις ηχογραφήσεις στο στούντιο Sierra και για τις μίξεις στο στούντιο 133. Και οι δύο χώροι πολύ αγαπημένοι μου που νιώθω ασφαλής πάντα σε αυτούς και εμπιστεύομαι απόλυτα τον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού τους. Πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει από πλευράς τους απόλυτη τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Σίγουρα όμως η προσωπική ευθύνη που έδειξαν όλοι μου οι συνεργάτες βοήθησε στην υλοποίηση όλου του project με ασφάλεια.

Ο καλλιτεχνικός κλάδος είναι από εκείνους που επλήγησαν περισσότερο λόγω της πανδημίας και των μέτρων. Θεωρείς ότι μπορεί να επανακάμψει άμεσα;

 Παρ’ όλο που το πλήγμα είναι μεγάλο και πρέπει να ανακάμψει άμεσα, τα μέχρι στιγμής σημάδια δε μου επιτρέπουν να είμαι αισιόδοξη. Δε σταματώ όμως να ελπίζω ότι η μουσική θα βρει τον τρόπο να προσαρμοστεί γρήγορα στα νέα δεδομένα.

Μετά το επιτυχημένο σου single «Έλα Μάτια Μου», τι περιλαμβάνουν τα επόμενα δισκογραφικά και γενικά επαγγελματικά σου σχέδια για το φθινόπωρο;

Το project Live @ Sierra θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με κάποιες μικρές εκπλήξεις σε κάποιες διασκευές. Παράλληλα με αυτό, υπάρχουν και καινούρια τραγούδια που ηχογραφούμε ήδη με τους συνεργάτες μου και θα κυκλοφορήσουν από την Panik Oxygen. Το αργότερο μέχρι τον Οκτώβρη θα είμαστε έτοιμοι να σας τα παρουσιάσουμε.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top