Έδινε μάχη με τον καρκίνο ο Lagerfeld: "Έσβησε" στα 85 του χρόνια

Θλίψη στον χώρο της μόδας

Μπορεί ο κόσμος της μόδας να έχει πολλά χρώματα, αυτή την ώρα όμως η Chanel έχει ντυθεί στα... μαύρα.

Κι αυτό γιατί ο διάσημος σχεδιαστής της, Karl Lagerfeld, έφυγε από τη ζωή στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών, δίνοντας μάχη τον τελευταίο καιρό με την επάρατη νόσο.

Τα γαλλικά Μέσα μεταδίδουν ότι ο καρκίνος στο πάγκρεας είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην υγεία του θρυλικού σχεδιαστή τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με πηγή κοντά στον Lagerfeld έσπευσε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα όπου και κατέληξε.

Να σημειώσουμε ότι στα δύο τελευταία haute couture shows του οίκου υψηλού ραπτικής στο Παρίσι τον Ιανουάριο δεν είχε δώσει το "παρών". Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι απουσίαζε, επειδή ήταν κουρασμένος.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που ο Karl δεν ανέβηκε στο catwalk. Γνωστός για το εμβληματικό του στυλ και τα ρούχα του, ο Karl συνήθιζε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις φορώντας μαύρο κοστούμι, έχοντας τα μακριά του μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω σε αλογοουρά, ενώ πάντα φορούσε γάντια και μαύρα γυαλιά ηλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν το πρόσωπο κλειδί του οίκου μόδας που ίδρυσε η Coco Chanel για παραπάνω από τρεις δεκαετίες και παρουσίαζε κάθε χρόνο σχεδόν οκτώ collections.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής έγινε το 1963 στον ιταλικό οίκο Tiziani. Λίγους μήνες αργότερα συνεργάστηκε με τον γαλλικό οίκο Chloe. Ακουλούθησαν οι οίκοι Fendi (1965) και Curiel (1970) και από το 1983 δημιουργεί για τον οίκο Chanel.

Karl Lagerfeld
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top