Τα βίντεο κλιπ του Ρουβά και της Βανδή που είχε σκηνοθετήσει ο Λάνθιμος

Ήταν τα πρώτα σκηνοθετικά βήματα του υποψήφιου σήμερα για Όσκαρ

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος για την ταινία του που σαρώνει στα Όσκαρ

Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος σήμερα μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό με τις 10 υποψηφιότητες του στα Όσκαρ 2019, τα πρώτα του βήματα τα είχε κάνει σκηνοθετώντας βίντεο κλιπ!

Ο Γιώργος Λάνθιμος για την ταινία του που σαρώνει στα Όσκαρ

Την δεκαετία του ’90 είχε σκηνοθετήσει το βίντεο κλιπ των τραγουδιών του Σάκη Ρουβά, «Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου», «Άντεξα», «Θέλεις ή δε θέλεις» αλλά και της Δέσποινας Βανδή «Δέκα Εντολές.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης και παραγωγός τα τελευταία χρόνια σημειώνει επιτυχία στο εξωτερικό. Η αρχή έγινε το 2009 με την ταινία «Κυνόδοντας» που απέσπασε πολλές διακρίσεις και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, στην 83η απονομή των βραβείων το 2011.

Κατόπιν, το 2011 τιμήθηκε με το «Βραβείο Osella» Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ταινία Άλπεις, ενώ το 2015 η κωμική-δραματική ταινία «Ο Αστακός» με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. Επίσης, ήταν υποψήφια για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στα 89α βραβεία της Ακαδημίας.

Ο Γιώργος Λάνθιμος σπούδασε κινηματογραφική και τηλεοπτική σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου κι έχει σκηνοθετήσει ταινίες, θεατρικά έργα, βίντεο κλιπ, αλλά και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ του 2019 και φέτος είναι υπόθεση καθαρά ελληνική, αφού η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «The Favorite» είναι υποψήφια σε 9 κατηγορίες (στο Β' γυναικείου ρόλου έχει διπλή υποψηφιότητα με τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις) και ο ίδιος είναι υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top