Νούσιας: Αισθάνομαι λυτρωμένος μετά από κάθε παράσταση

Τι λέει για τον «Ριχάρδο Β΄», που πρωταγωνιστεί φέτος

O Τάσος Νούσιας στον Ριχάρδο Β'

«Όταν επιστρέφω στο καμαρίνι, αισθάνομαι λυτρωμένος και αβαρής», δηλώνει ο Τάσος Νούσιας, ο οποίος έχει πάρει μοναδικές κριτικές για την ερμηνεία του στην παράσταση «Ριχάρδος Β΄ - Το ρέκβιεμ ενός βασιλιά».

Όπως τονίζει, σε συνέντευξή του στην Αλεξία Λυμπέρη και το artviews.gr, έχει κοινά στοιχεία με την κοσμοθεωρία του Ριχάρδου Β’ και με τη διαδρομή του, κυρίως από τη συντριβή του και μετά.

«Όλοι οι άνθρωποι αποκτούμε εξουσία με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, κι ας μην είμαστε βασιλιάδες. Είτε στο άμεσο περιβάλλον μας, είτε στα ίδια μας τα παιδιά, είτε στις παρέες μας, είτε στον εργασιακό μας χώρο. Γενικά οι άνθρωποι διακατέχονται από ποιότητες που διακατέχεται κι ο Ριχάρδος. Και η εξουσία τους αρέσει και από τη ματαιοδοξία τρέφονται και η μισαλλοδοξία τους διακατέχει, ο φθόνος, γενικά η κυριαρχία αρέσει στον άνθρωπο και τον ξεχωρίζει, η έπαρση, η αλαζονεία. Οπότε, ως προς αυτό το κομμάτι, σίγουρα έχω λαθέψει κι εγώ και προσπαθώ να βρω το βηματισμό μου, λίγο πριν το «επίκειται», πριν την παράδοση την ολοκληρωτική στο δημιουργό, όποιος κι αν είναι αυτός», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός.

Σχολιάζοντας την εμπειρία του σε έναν απαιτητικό μονόλογο, όπως αυτός της παράστασης, είπε: «Ο μονόλογος είναι το μόνο είδος το οποίο δεν είχα υπηρετήσει. Ο μονόλογος έχει όγκους πραγμάτων οι οποίοι απαιτούν άρτια φυσική κατάσταση. Η παράσταση με τις απαιτήσεις που έχει κι έτσι όπως είναι δομημένη -η δική μας τουλάχιστον- δεν έρχεται εις πέρας διαφορετικά».

Σκηνοθέτης της παράστασης είναι η σύζυγός του, Μαρλέν Καμίνσκι. Μοιραία, δε θα γινόταν να μην ερωτηθεί για το πόσο η προσωπική τους σχέση, επηρέασε το αποτέλεσμα της παράστασης.

«Όταν συζείς με έναν άνθρωπο, ωριμάζεις μαζί του και στη ζωή και στο κομμάτι της τέχνης, εν προκειμένω. νωρίζοντας πάρα πολύ καλά ο ένας τον άλλον, προέκυψε αυτό το έργο. Η Μαρλέν ένιωθε την προσωπική ανάγκη  να σκηνοθετήσει κάτι που αγαπάει πολύ και που εγώ αγαπάω το ίδιο πολύ. Οπότε και οι δύο είπαμε να αναλάβουμε αυτό το έργο με αυτή την πύκνωση, να το επεξεργαστούμε δραματουργικά και να το βάλουμε να δουλέψει επί σκηνής. Ευτυχίσαμε με όλες τις εντάσεις, οι οποίες μπορούν να υπάρξουν σε όλες τις δουλειές, διότι δεν είμαστε και μικροί. Είμαστε πια ώριμοι, έχουμε τη γνώση και την εμπειρία ώστε να μην μεταφέρουμε το ένα πεδίο βολής της εργασίας, στο άλλο πεδίο βολής της ζωής. Συνολικά η συνεργασία μας ήταν και δύσκολη, αλλά και εξαιρετικά δημιουργική!», επισημαίνει ο κ. Νούσιας.

Τέλος, μιλώντας για τη δουλειά του, τονίζει πως φέτος είναι η χρονιά του κλασσικού ρεπερτορίου, αφού, μετά τον Ριχάρδο Β’, έρχεται ο Θείος Βάνιας του Αντόν Τσέχωφ (πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top