Δεν θα πιστεύετε πως αισθάνεται ο Eric Clapton βλέποντας το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του!

Όσα σήλωσε στους δημοσιογράφους στην προβολή της ταινίας

Eric Clapton: Τι είπε για το ντοκιμαντέρ της ζωής του

«Το να βλέπω τον εαυτό μου να περνάει όλα αυτά δεν ήταν εύκολο. Έως τη στιγμή που έκοψα το ποτό ό,τι κι αν έλεγα ήταν απολύτως ανοησίες». Αυτά δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Eric Clapton στην προβολή της ταινίας «Eric Clapton: Life in 12 Bars», στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινηματογράφου του Τορόντο. Και το κοινό γέλασε.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο γύρισε η σκηνοθέτης και φίλη του κιθαρίστα εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, Λίλι Φίνι Ζάνουκ, παρακαλουθεί τη ζωή του 72χρονου Clapton: από παιδάκι έως τη φήμη του σταρ της ηλεκτρικής κιθάρας, διαμέσου του αγώνα που έδωσε για να κόψει τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και με σταθμό τον θάνατο του τετράχρονου γιου του, το 1991.

Τα hits «Bell Bottom Blues», «Cocaine» και «Layla» είναι συνδεδεμένα με το όνομά του. Το 2015, το περιοδικό «Rolling Stone» τον κατέταξε στη δεύτερη θέση των 100 σπουδαιότερων κιθαριστών όλων των εποχών, πίσω μόνον από τον Jimi Hendrix.

Όμως, τα 17 Grammy που έχει πάρει δεν «σβήνουν» τα 20 χρόνια εξάρτησης από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά όπως ο ίδιος γράφει στην αυτοβιογραφία του το 2007, εξάρτηση που τον έφτασε στο σημείο να πληρώνει, 16.000 λίρες την εβδομάδα, τη δεκαετία του '70.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top