Ο φιλάνθρωπος Μπεν Στίλερ: Πρωταγωνιστεί στην καμπάνια για μεταφορά νερού και τροφίμων στη Σομαλία

Κάλεσε, μάλιστα, διάσημους φίλους του να κάνουν το ίδιο

O αγαπημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, Μπεν Στίλερ, πρωταγωνιστεί σε καμπάνια για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας, ύψους 2 εκ. δολαρίων, για τη μεταφορά νερού και τροφίμων στη Σομαλία, που πλήττεται από εκτεταμένη ξηρασία.

Εντός 24 ωρών ο ηθοποιός κατάφερε να συγκεντρώσει 1 εκ. δολάρια, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τώρα χτύπησε την πόρτα σε προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου, ώστε να συνεισφέρουν κι εκείνοι με δωρεές στην εκστρατεία.

«Εγκέφαλος» της εκστρατείας ο Γάλλος σταρ της πλατφόρμας Vine και του Snapchat, Ζερόμ Ζαρ, που δημιούργησε την κίνηση «Love Army For Somalia» (Στρατός Αγάπης για τη Σομαλία), ώστε να πείσει μεγάλη αεροπορική εταιρεία να μεταφέρει φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. Η εταιρεία, που είναι η μόνη, μέχρι στιγμής, που εκτελεί πτήσεις προς τη Σομαλία, συμφώνησε να μεταφέρει 60 τόνους τροφίμων, αν βρεθεί το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Ο Μπεν Στίλερ, λοιπόν, και το ίδρυμά του, The Stiller Foundation, παρέα με τον σταρ του YouTube, Κέισι Νέιστατ, αποφάσισαν να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία αυτή, πιάνοντας τον στόχο σε λιγότερο από μια ημέρα. Ο Ζαρ, μάλιστα, έγραψε ότι «όχι μόνο διαθέτουν μια πτήση cargo που μπορεί να μεταφέρει 60 τόνους τροφίμων, αλλά συμφώνησαν να μεταφέρουν κοντέινερ με τρόφιμα με τα εμπορικά αεροσκάφη τους στη Σομαλία, μέχρι το τέλος του λιμού».

 Ο νέος στόχος τώρα είναι οι δωρεές να αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια, ώστε στη χώρα να μεταφερθεί και νερό. Έτσι, ο Στίλερ δημοσίευσε βίντεο, ορίζοντας 3 πρέσβεις για τον σκοπό αυτό, ζητώντας τη βοήθειά τους. «Η ιδέα είναι ότι για κάθε άτομο που δώρισε χρήματα, όλοι εσείς οι 50.000 άνθρωποι να ορίσετε τρεις άλλους φίλους για να γίνουν μέρος της εκστρατείας» λέει ο ηθοποιός στο βίντεο.

Οι πρέσβεις αυτοί δεν είναι άλλοι από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, την ηθοποιό Έμα Γουάτσον και το μοντέλο Κάρα Ντελεβίν, όπως μετέδωσε το Sky news.

    

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top