Θρήνος! Πέθανε διάσημη ηθοποιός-Έδινε «μάχη» με σπάνια εγκεφαλική νόσο

Ήταν 74 ετών

Θρήνος! Πέθανε διάσημη ηθοποιός-Έδινε «μάχη» με σπάνια εγκεφαλική νόσο

Τη γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά General Hospital, όπου έπαιζε για περισσότερα από 14 χρόνια το ρόλο της Lady Jame Jacks.

Ο λόγος για την Μπάρμπαρα Τάρμποκ που το ευρύ κοινό έμαθε μέσα από τη σειρά American Horror Story ως Mother Superior Claudia.

 

Ο θάνατος της 74χρονης οφείλεται στην χρόνια ασθένεια με την οποία έδινε μάχη. Πρόκειται για τη νόσο Creutzfeldt-Jakob, που την έκανε να αφήσει την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα στο σπίτι της στο Λος Άντζελες.

Η κόρη της και παραγωγός Τζένιφερ Λέιν, επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα στο Hollywood Reporter.  Αξιοσημείωτο είναι πως η Μπάρμπαρα Τάρμποκ ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική από ηλικία 9 ετών! Το τηλεοπτικό κοινό τη γνώρισε μέσα από την παιδική ραδιοφωνική σειρά «Storyland».

Συμμετοχές έχει κάνει ακόμη στις σειρές: The Waltons, Dallas, Police Squad!, M*A*S*H, Cagney & Lacey, The Golden Girls, Judging Amy, Star Trek: Enterprise, NYPD Blue, Nip/Tuck, Glee και άλλες.

Λίγα λόγια για τη νόσο Creutzfeldt-Jakob

Η νόσος των Κρόϊτσφελ – Γιάκομπ (Creutzfeldt-Jacob Disease – CJD), είναι μια σπάνια εκφυλιστική εγκεφαλική νόσος, που καταλήγει πάντοτε σε θάνατο. Η συχνότητα που εμφανίζεται, είναι ένα περιστατικό ανά ένα εκατομμύριο άτομα, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.

Η νόσος αυτή, εμφανίζεται σε μεγάλες ηλικίες και έχει γρήγορη εξέλιξη. Συνήθως, η έναρξη των συμπτωμάτων γίνεται γύρω από την ηλικία των 60 ετών και το 90% των ασθενών, πεθαίνουν εντός ενός έτους.

Κατά τα πρώτα στάδια της νόσου, οι ασθενείς αυτοί παρουσιάζουν μείωση της μνήμης, αλλαγές της συμπεριφοράς, έλλειψη συντονισμού των κινήσεων και οπτικές διαταραχές. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, η έκπτωση των διανοητικών λειτουργιών καθίσταται εμφανέστερη, ενώ μπορεί να εμφανισθεί τύφλωση, γενικευμένη αδυναμία των άκρων και τελικά, κώμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top