Αντώνης Καφετζόπουλος: Οι δυο γάμοι, η κατάθλιψη και οι κούκλοι γιοι του

Σήμερα ο Αντώνης Καφετζόπουλος γίνεται 73 χρόνων

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Αν ο γιος μου δεν είχε ταλέντο θα του το έλεγα» / βίντεο mega

Σαν σήμερα, στις 13 Οκτωβρίου του 1951 γεννήθηκε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Αντώνης Καφετζόπουλος

Γιος Καφετζόπουλου: Μπορεί Να Ζήτησα Βοήθεια Τη Βοήθειά Του

Οι θεατρικές παραστάσεις, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές, στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι πολυπληθείς, με μεγαλύτερή του παλιά επιτυχία το διάσημο σίριαλ «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», στο οποίο υποδυόταν τον γυναικά πιστό φίλο του οδοντιάτρου συμπρωταγωνιστή του, Γιώργου Παρτσαλάκη.

Γνωρίζοντας τον Αντώνη Καφετζόπουλο - Το βιογραφικό του

  • Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν ήταν 13 χρόνων, λόγω των απελάσεων εκείνη την περίοδο.
  • Τελείωσε το δημοτικό στο Ζωγράφειο και ήρθε στην Αθήνα το 1964, όπου φοίτησε στο 8ο Γυμνάσιο Αρρένων
  • Το 1969 εισήχθη στο Οικονομικό και Πολιτικό τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του το 1971
  • Εργάστηκε ως στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας και ως ηχολήπτης μουσικής, ενώ παράλληλα σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου

Αντώνης Καφετζόπουλος: Οι γιοι του τον καμάρωσαν στην Επίδαυρο

  • Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο ήταν κοντά στην Έλλη Λαμπέτη και στο έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», ενώ στην τηλεόραση έγινε γνωστός από την «Αστροφεγγιά» και «Το μινόρε της αυγής» και την «Παραγγελιά» στον κινηματογράφο.
  • Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος και έχει διδάξει σε σεμινάρια υποκριτικής και σεναρίου
  • Στις 15 Αυγούστου 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας (Λεοπάρδαλη Α' Ανδρικού Ρόλου) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο για τη συμμετοχή του στην ταινία Ακαδημία Πλάτωνος
  • Το Σεπτέμβριο του 2011 η ερμηνεία του στην ταινία «Άδικος Κόσμος» απέσπασε το «Ασημένιο Κοχύλι Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας» στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν
  • Έχει κάνει δύο γάμους και έχει δύο γιους, στους οποίους έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Οι γάμοι, η κατάθλιψη και η αδυναμία στους γιους του

O Αντώνης Καφετζόπουλος σε παλαιότερές του συνεντέυγεις έχει εκμυστηρευτεί ότι πάσχει από κατάθλιψη και ότι την αντιμετωπίζει με τη βοήθεια φαρμάκων και φυσικά ψυχιάτρου. Υποστηρίζει ότι είναι κάτι κληρονομικό, που πρέπει να δώσει αρκετή προσοχή, αφού και ο παππούς του αυτοκτόνησε λόγω της κατάθλιψης, αλλά και ο πατέρας του ταλαιπωρήθηκε ένα μεγάλο διάστημα από αυτή: «Υπάρχει ένα ιστορικό στην οικογένεια, ο παππούς μου αυτοκτόνησε, ο πατέρας μου πέρασε μια μεγάλη κρίση κατάθλιψης, ίσως όλα αυτά να σχετίζονται και με το δικό μου πρόβλημα ως προς το κομμάτι της κληρονομικότητας. Πλέον, παίρνω τα φάρμακά μου και έχω μάθει να διαχειρίζομαι την κατάθλιψή μου. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι ήμουν ένας άλλος άνθρωπος σε σχέση με το παρελθόν και τα βιώματα που κουβαλούσα».

«Υπήρχαν περίοδοι που αποζητούσα την απομόνωση»

Όπως εξήγησε, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που έχει να ανετιμετωπίσει μία τέτοαι κατάσταση να αναγνωρίσει, να αποδεχθεί και να παραδεχθεί το πρόβλημα: «Υπήρχαν περίοδοι που αποζητούσα την απομόνωση, ακόμη και όταν ήμουν σε νεαρή ηλικία. Ωστόσο, όλα αυτά τα θεωρούσα φυσιολογικά. Πίστευα ότι έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου και η ενασχόλησή μου με τα καλλιτεχνικά ήταν το τέλειο καμουφλάζ, το τέλειο άλλοθι για τη μη παραδοχή της πραγματικότητας. Είχα έντονες, δυσάρεστες στιγμές, αλλά τότε ήταν δύσκολο να το εξηγήσω και να το αποδεχτώ σαν πρόβλημα».

Αντώνης Καφετζόπουλος: Οι δυο γάμοι, η κατάθλιψη και οι κούκλοι γιοι του

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος με τους γιους του, Γιώργο και Γιάννη /  φωτογραφία NDP

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν γνώριζα πολλά πράγματα. Αυτό το κομμάτι της απομόνωσης, της αυτοκατηγορίας ήταν κάτι το τρομερό. Πέρασαν δέκα χρόνια για να καταλάβω ότι δεν πήγαινε άλλο… Αυτό το εσωτερικό μαστίγωμα που έκανα στον εαυτό μου, ότι για όλα φταίω, το αίσθημα απαισιοδοξίας που είχα για τα πάντα ήταν οι χαριστικές βολές…Ήταν εκείνη η στιγμή της ζωής μου που απευθύνθηκα σε έναν ψυχίατρο. Η διάγνωση ήταν κατάθλιψη».

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έχει παντρευτεί δύο φορές στο παρελθόν. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε τον Γιώργο (1985), ο οποίος ασχολείται με την υποκριτική, ενώ από τη σχέση του εκτός γάμου με την ηθοποιό Φαίη Κοκκινοπούλου, απέκτησε τον γιο του Σπύρο (1999). Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του το 2016. 

Τα δύο αδέρφια φαίνεται πως έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους και βρίσκονται δίπλα στα καλλιτεχνικά βήματα του πατέρα τους. Πρόσφατα, μάλιστα, έδωσαν «παρών» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για να παρακολουθήσουν τον πατέρα τους στην παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top