«Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου βοήθησε με την εγκυμοσύνη της συζύγου μου»

Πού βρίσκεται η Τίμια Ζώνη της Παναγίας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να υποδεχθεί την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της, το οποίο φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου / βίντεο mega

Ήταν 25 Μαίου του 1995 όταν για πρώτη φορά η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου έρχεται από τη Μονή Βατοπαιδίου για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ σαν σήμερα, στις 31 Μαίου του 1995 η Εκκλησία αντιδρά στην περιφορά της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας σε σπίτια πολιτικών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών, τηλεοπτικούς σταθμούς, τράπεζες και νοσοκομεία, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.

Το Ιερό Λείψανο του Αγ.Γεωργίου από το Άγιο Όρος στην Αγία Μαρίνα Εκάλης

Αμέτρητες είναι οι προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από το θαυματουργό κειμήλιο της θρησκείας μας και άπειρα τα «ευχαριστώ» και τα δάκρυα συγκίνησης για τα θαύματα που έζησαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους / Φωτογραφία: eurokinissi

Η Αγία Ζώνη και η Ιστορία της

Η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, η οποία είναι διαιρεμένη σε τρία μέρη, αποτελεί το μοναδικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της, ενώ ένα τμήμα της φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Σύμφωνα με την παράδοση, η Ζώνη φτιάχτηκε από τρίχες καμήλας από την ίδια την Θεοτόκο, και μετά την Κοίμησή της, κατά την Μετάστασή της στους ουρανούς, την παρέδωσε στον απόστολο Θωμά.

«Προς δόξαν ακήρατον ανερχομένη Αγνή, χειρί σου δεδώρησαι τω αποστόλω Θωμά, την πάνσεπτον Ζώνην σου», ψάλλει η Εκκλησία στο απολυτίκιο της εορτής της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Η καθιέρωση του εορτασμού της Αγίας Ζώνης στις 31 Αυγούστου οφείλεται στον Αυτοκράτορα Μανουήλ Α' τον Κομνηνό.

Σύρος: Ξενάγηση Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου

«Η Τίμια Ζώνη έκανε το θαύμα της και σώθηκε το μωρό μας» 

Αμέτρητες είναι οι προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που πιστεύουν ότι θεραπεύτηκαν από το θαυματουργό κειμήλιο της θρησκείας μας και άπειρα τα «ευχαριστώ» και τα δάκρυα συγκίνησης για τα «θαύματα» που λένε πως έζησαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Παρακάτω παραθέτουμε τη μαρτυρία μίας μητέρας, η οποία συγκαταλέγεται στο βιβλίο «Θαύματα της Αγίας Ζώνης» των εκδόσεωνς της. Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2019, σσ. 346-347 και αναρτήθηκε στο dogma.gr:

«Ονομάζομαι Β. Χ. Θέλω να σας πω ότι έλαβα την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας, το θαυματουργό κειμήλιο της θρησκείας μας. Θέλω να σας πω και σας ζητώ θερμά να το πείτε παντού το θαύμα που έζησα εγώ και η οικογένειά μου. Πριν από λίγους μήνες η νύφη μου μας χάρισε το πρώτο μας εγγονάκι, ένα αγοράκι. Η χαρά μας και η ευτυχία μας για το δώρο Θεού που λάβαμε απέραντη.

Όμως αυτή η χαρά ξαφνικά έγινε πόνος, το μωράκι αρρώστησε και μπήκε στο νοσοκομείο. Τα λόγια των γιατρών πολλά, έχει λοίμωξη, αναιμία, πρόβλημα στην καρδούλα του και ένα σπάνιο σύνδρομο, τρισωμία 9, το είπαν οι γιατροί. Παγώσαμε όλοι. Εγώ το μόνο που μπόρεσα να πω, “πού βρέθηκαν όλα αυτά στο μωρό μας”;»

Η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, η οποία είναι διαιρεμένη σε τρία μέρη, αποτελεί το μοναδικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της, ενώ ένα τμήμα της φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου / Φωτογραφία: eurokinissi

Τι γιορτάζει η Εκκλησία με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου;

«Μέρες πολλές στο νοσοκομείο, φόβος, πόνος, δάκρυα και μεγάλο “γιατί” από όλους μας. Το μωράκι μας περνάει μεγάλη δοκιμασία, τώρα πια, νοσηλεύεται στην εντατική διασωληνωμένο. Πολύ κρίσιμη η κατάσταση λένε οι γιατροί.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε παράκληση και ικεσία στην Παναγία μας. Τότε μαθαίνουμε για την Τιμία Ζώνη ότι έχει κάνει πολλά θαύματα. Τότε πήρα εσάς τους αγίους πατέρες μας και η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας έφθασε στα χέρια μου. Την ίδια κιόλας μέρα την έδωσα στο γιο μου. Μου είπαν να γίνει και αεροβάπτισμα, το είπα και αυτό στο γιο μου και την ίδια μέρα έβαλε την κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας επάνω στο μωράκι μας μέσα στην εντατική, μέσα στη θερμοκοιτίδα.

Έκανε και το αεροβάπτισμα. Με πήρε τηλέφωνο: “τα έκανα όλα, μάνα, όπως μου είπες”. “Εντάξει, του είπα εγώ, το θαύμα της Παναγίας θα γίνει”. Την άλλη μέρα, όπως κάθε μέρα, πήγαν να δούν το μωράκι και ο γιος μου με πήρε τηλέφωνο: “Μάνα, σήμερα το μωρό σπάει την θερμοκοιτίδα”, ήταν τα λόγια του. Κλαίγοντας και ουρλιάζοντας φώναξα: “Έγινε το θαύμα της, ακούς; Έγινε”! Και σήμερα που σας γράφω αυτά τα λόγια το μωράκι μας, ο μονάκριβος εγγονός μου, μετά από ημέρες γύρισε στο σπιτάκι του, γερός δυνατός.

Η χάρη του Θεού, το θαύμα της Παναγίας, η δύναμη του Ταξιάρχη και η χάρη της Αγίας Θεοδώρας, γέμισαν το σπίτι μας και την καρδιά όλων μας με ευλογία, χαρά και πίστη. Δοξασμένο το όνομα του Κυρίου».

«Η Αγία Ζώνη βοήθησε με την εγκυμοσύνη της συζύγου μου - Σε επτά ημέρες μάθαμε ότι ήταν έγκυος»

Άλλη μία, από τις πολλές μαρτυρίες για τα θαύματα της Τίμιας Ζώνης, καταγράφεται στο vimaorthodoxias.gr, όταν ο Μ.Ι. έστειλε μία επιστολή περιγράφοντας τη συγκλονιστική ιστορία εκείνου και της συζύγου του, που προσπαθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν ένα παιδάκι.

Διαβάστε τα όσα έγραψε ο ίδιος ο Μ.Ι.:

«Ονομάζομαι Μ.Ι. και η σύζυγός μου Ν.Κ. Μένουμε στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης. Το 2002 αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί, τον Δημήτριο, μετά από αρκετές προσευχές και παρακλήσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε κάποιο οργανικό πρόβλημα. Παρόλο που προσπαθούσαμε να κάνουμε και δεύτερο δεν μπορούσαμε, αν και οργανικό πρόβλημα δεν υπήρχε πλέον.

Πολλοί φίλοι και γνωστοί μάς παρότρυναν ακόμη και να πάμε κάποιο ταξίδι για να ηρεμήσουμε, με την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθούσε στην τεκνοποίηση, αλλά τίποτα δεν γινόταν.

Τον Φεβρουάριο του 2006, ένας πολύ καλός μου φίλος από τη Θέρμη, με προσκάλεσε να κάνουμε μία επίσκεψη στο Άγιον Όρος. Στη Μονή σας το απόγευμα προσκυνήσαμε τα άγια λείψανα και την Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Κάποιος από τους πατέρες μού έδωσε μία ευλογημένη κορδέλα και μου είπε: “Μην ανησυχείς. Εάν το ζητάς με πίστη θα γίνει, θα κάνει το θέλημά σου η Παναγία”.

Όταν επέστρεψα, έδωσα στη σύζυγό μου το λαδάκι από τις θαυματουργές εικόνες και την κορδέλα. Σε επτά ημέρες μάθαμε ότι ήταν έγκυος. Από τότε και καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έβγαλε από πάνω της την ευλογημένη κορδέλα. Ο φίλος μου έδωσε και σε μία άλλη γνωστή του, η οποία δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, ένα πολύ μικρό κομματάκι από την κορδέλα και έμεινε έγκυος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top