Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision - Στη σκηνή η Μαρινέλλα!

49 χρόνια από το «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου» που κέρδισε την 11η θέση

Η Eurovision, η Μαρινέλλα και το ατύχημα με τους ABBA / Βίντεο ΣΚΑΪ

Όλοι γνωρίζουμε τον ετήσιο θεσμό της Eurovision, τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού στον οποίο όλες οι χώρες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπαθώντας να κατακτήσουν την πρώτη θέση με τις δημιουργίες τους.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 49 χρόνια, στις 06 Απριλίου του 1974 η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά με την εκπληκτική Μαρινέλλα στον 19ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Μεγάλη Βρετανία.

Μαρινέλλα: «Ο Μεγαλύτερος Τίτλος Της Ζωής Μου Είναι "Μάνα"»

H Μαρινέλλα σήμερα / Φωτογραφία ndp

Ανάμεσα στις 17 συμμετοχές εκείνης της χρονιάς, διαγωνίστηκε για την πρωτιά και η Μαρινέλλα, η οποία ερμήνευσε στα ελληνικά το τραγούδι «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου», σε σύνθεση Γιώργου Κατσαρού και στίχους του Πυθαγόρα, με τον πρώτο να αναλαμβάνει και τη διεύθυνση της ορχήστρας. 

Μαρινέλλα: Η κόρη της, Τζωρτζίνα, και τα εγγόνια της στην πρεμιέρα της

Το κομμάτι, το οποίο παρουσιάστηκε πέμπτο σε σειρά στους 600 εκατομμύρια θεατές της Eurovision, συγκέντρωσε συνολικά 7 βαθμούς και κατέλαβε την 11η θέση του διαγωνισμού. Το τραγούδι είναι ένα τυπικό ελληνικό παραδοσιακό μπουζούκι, με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια να τραγουδάει ότι το μόνο που χρειάζεται στη ζωή είναι «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τον σύντροφό της».

Μαρινέλλα: Η αδερφή, η κόρη και τα εγγόνια της στη συναυλία της στο Ηρώδειο

Τη συγκεκριμένη χρονιά νικήτρια αναδείχτηκε η Σουηδία και το συγκρότημα ΑBBA, που ερμήνευσε το «Waterloo», το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει 24 βαθμούς συνολικά και έγινε κορυφαία διεθνή επιτυχία στην ιστορία των τραγουδιών του διαγωνισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top