Ρίτσαρντ Μπάρτον: Ο εθισμός στο αλκοόλ και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου γεννήθηκε ο γοητευτικός ηθοποιός Ρίτσαρντ Μπάρτον

«Δύο εβδομάδες παντρεμένος. Ακόμα ημιλιπόθυμος από το ποτό. Πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου αλλά στο τέλος θα πέσω στην παγίδα», έγραφε μεταξύ άλλων στα ημερολόγια που άφησε πίσω του ο Ρίτσαρντ Μπάρτον. Σε αυτά ο γοητευτικός ηθοποιός, που σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου του 1925 γεννήθηκε, κατηγορούσε το αλκοόλ για το τέλος της θυελλώδους σχέσης του με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Ο εθισμός του Ρίτσαρντ Μπάρτον στο αλκοόλ

Ο Μπάρτον είχε πάνω από 35 χρόνια εθισμού στο αλκοόλ και τα χάπια.

«Προσπαθώ να ξεφύγω από το ποτό. Οι γιατροί μου κάνουν συνέχεια τεστ αίματος και προσπαθούν να με ταΐσουν. Είμαι χάλια και δείχνω διαβολικός. Αλήθεια πρέπει να σταματήσω να πίνω από εδώ και πέρα. Ίσως μόνο ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ εθισμένη στο αλκοόλ

«Η ΕΤ (Ελίζαμπεθ Τέιλορ) άργησε μια ώρα. Δύο φάρμακα Veganin κολλάνε στο λαιμό της και με τη βοήθεια της Φέρνετ Μπράνκα καταφέρνει να κάνει εμετό. Το αμάξι της δεν ξεκινάει έτσι στέλνω το δικό μου να την πάρει», λέει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, επιβεβαιώνοντας πως και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ.

Η «καταραμένη» ζωή της Elizabeth Taylor

Ρίτσαρντ Μπάρτον - Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Μια παθιασμένη σχέση

Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον εκτός από τους δύο γάμους του με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ παντρεύτηκε άλλες τρεις φορές και απέκτησε συνολικά τρία παιδιά. 

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο σετ της επικής ταινίας «Κλεοπάτρα» και ξεκίνησαν μια παράνομη σχέση, δημιουργώντας φυσικά τεράστιο σκάνδαλο για την εποχή. Η Τέιλορ ήταν ακόμα παντρεμένη με τον τέταρτό της σύζυγο, Εντι Φίσερ, όταν άρχισε η παθιασμένη της σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος ήταν ακόμα παντρεμένος με τη σύζυγό του, Σύμπιλ Γουίλιαμς.

Το ειδύλλιό τους, λέγεται ότι ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία το 1962 όταν αυτή ήταν μόλις 26 ετών και ο γοητευτικός Ουαλός ηθοποιός, 36. Τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνη την εποχή είχαν πάρει «φωτιά» και όλοι περίμεναν πώς και πώς μία φωτογραφία τους. Κάτι που τελικά έγινε, όταν το ζευγάρι εθεάθη να απολαμβάνει ένα ρομαντικό ταξίδι με γιοτ.

«Ο έρωτάς μας, Λιζ, μοιάζει με κύκλο. Είναι μια στρογγυλή γραμμή, δηλαδή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δε μπορεί κανείς να καταλάβει πού αρχίζει και πού τελειώνει. Η επιμονή του αντιστοιχεί στο «θέλω», και η ανοησία του στο «δε μπορώ». Μας επιτρέπει να τρέξουμε μακριά του όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, μα όχι και να τού κρυφτούμε. Ο έρωτας μας, Λιζ, καλώς ή κακώς, είναι βαθιά εγωιστής, που όμως δεν ανέχεται τον δικό μας εγωισμό. Αυτό που μας συμβαίνει τώρα, αγαπημένη μου, θυμίζει τον τρόπο που κουμπώνει κανείς το πανωφόρι του. Λογικό δεν είναι να μην το κουμπώνεις σωστά όταν χάνεις την πρώτη κουμπότρυπα;

Με έχει τσακίσει η μοναξιά, Λιζ. Με καταβάλλει. Εννοείται πως προσπάθησα να την πνίξω στο ποτό, μα έλα που ξέρει καλό κολύμπι η άτιμη! Μου λείπεις, Λιζ, κι όλα είναι μάταια. Ο Θεός δεν μου χαρίζει την ηρεμία να δεχθώ όσα δε μπορώ να αλλάξω, ούτε και το κουράγιο για να αλλάξω αυτά που μπορώ. Σε περιμένω, Λιζ, σαν φρεσκοπαρατημένος σκύλος στο ίδιο σημείο. Θα γυρίσεις; Ξημερώνει 14 Φλεβάρη. Πόσο θα ‘θελα να σε ξαναδώ, και να με κάνεις αθάνατο μ’ ένα φιλί σου ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων…»

Κάτι τέτοιο πρέπει να έγραψε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ λίγο μετά το διαζύγιό τους το 1974. Κάτι τέτοιο, δίχως αμφιβολία, πρέπει να ήταν που ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου την έφερε ξανά στο κατώφλι του. 

Οι δύο ηθοποιοί παντρεύτηκαν πρώτη φορά στο Μόντρεαλ, στις 15 Μαρτίου του 1964.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top