Το STAR στα μέρη όπου έζησε ο θρυλικός μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου

Η περιπετειώδης ζωή του Έλληνα μεγιστάνα μέσα από σπάνια ντοκουμέντα / Βίντεο ΕΡΤ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο δαιμόνιος Σμυρνιός Αριστοτέλης Ωνάσης έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή πριν από 44 χρόνια. Η δημοσιογράφος του STAR, Άννα Σταματιάδου ταξίδεψε στο Νυδρί Λευκάδας και συνάντησε ανθρώπους που έζησαν τις δόξες, τους έρωτες αλλά και τον μεγάλο θρήνο του κροίσου, όταν έχασε τον γιο του, Αλέξανδρο.

«Ήταν καλό παιδί, υποσχόμενο παιδί…», έλεγε ο Αριστοτέλης για τον αδικοχαμένο γιο του, Αλέξανδρο.

Είναι η αρχή του τέλους για τον μετανάστη που έγινε βασιλιάς. Σαν ζωντανός νεκρός προσπαθεί να μιλήσει για το αδικοχαμένο παιδί του. Κλείνεται στην θαλαμηγό του και κλαίει σαν παιδί.

Άγνωστες πτυχές της ζωής του θρυλικού μεγιστάνα 

«Φύγαμε από τον Σκορπιό μετά την κηδεία του Αλέξανδρου για έξι μήνες και σε κάποια στιγμή μέσα στο σκοτάδι ακούω λυγμούς, το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα, γυρνάω και ήταν ξαπλωμένος ο Αριστοτέλης Ωνάσης σε μια σεζλονγκ και έκλαιγε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μηχανικός στην θαλαμηγό «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, Γεράσιμος Κτενάς.

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση στο Νυδρί δεν υπάρχουν ούτε παπαράτσι, ούτε η θαλαμηγός «Χριστίνα», το μόνο που απέμεινε είναι το άγαλμα του στην πλατεία και πολλές αναμνήσεις.

 «Κάθε πατέρας, είναι πατέρας για τα παιδιά. Κακά τα ψέματα και γι’ αυτό έφυγε κι ο ίδιος από τη ζωή αμέσως. Ζήσαμε κοντά, φάγαμε ψωμί», λέει ο Γεράσιμος Σταύρακας που ήταν ναύτης στην θαλαμηγό «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν και του λιμανιού και του σαλονιού. Τη μια έπινε σαμπάνια και την άλλη κατέβαινε ξυπόλητος στο Νυδρί για ούζο.

«Ήταν Έλληνας original. ‘Ηθελε να γλεντάει με τον Ζαμπέτα και τον Κόκκοτα  μέχρι το πρωί. Χόρευε? Αρκετά! Έσπαγε? Πέταγε τα πιάτα από το καράβι από τη γέφυρα έξω για να τους δείξει το ελληνικό στοιχείο. Όταν είχε καλεσμένους, έβαζε την Κάλλας και αμόλαγε κορώνες και πραγματικά έλεγες τι είναι αυτό η “φωνή της τρύπαγε ταβάνια”», προσθέτει ο κ. Σταύρακας.

Μπορεί ο Αριστοτέλης Ωνάσης να κατέκτησε τον κόσμο, δεν ξέχασε όμως ποτέ ότι ξεκίνησε με 40 σεντς στην τσέπη. Η απληστία της Τζάκι τον τρέλαινε.

«Όταν ο Σάκης του πήγε τον λογαριασμό από τα σεντόνια άρχισε να φωνάζει “μα τι τα θέλει τώρα αυτά, τι λεφτά πετάει έτσι” και από πάνω η Τζάκι είπε: “what happened darling” και κάνοντας έτσι ο Ωνάσης γυρνάει και της λέει: “nothing darling don't worry”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κτενάς.

Σήμερα ο Σκορπιός έχει περάσει στα χέρια του «Ρώσου Ωνάση» Ντμίτρι Ριμπολόφλεφ, ο οποίος φιλοδοξεί να προσελκύσει ξανά εδώ το διεθνές τζετ σετ.

«Η οικογένεια ( Ριμπολόβλεφ) προσεγγίζει τη μνήμη, την ιστορία και την κληρονομιά του Ωνάση με μεγάλο σεβασμό. Γι' αυτό και το ισόγειο της ροζ βίλας έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπου υπάρχουν κάποια από τα έπιπλα, τα βιβλία και τις φωτογραφίες της οικογένειας Ωνάση. Επίσης, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να διατηρήσουμε την περιοχή γύρω από την εκκλησία (όπου αναπαύεται η οικογένεια Ωνάση) στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», τονίζει ο Σέργκει Τσέρνιτσιν, επρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.

Οι εργασίες στον Σκορπιό ήδη ξεκίνησαν. Πάνω από 165 εκατομμύρια ευρώ θα πέσουν, ώστε να γίνει και πάλι το νησί παράδεισος.  
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top