Η στιγμή που έκανε τον Αντώνη Κανάκη να «λυγίσει»

Υπήρξε μια στιγμή στη ζωή του που ήθελε να εξωτερικεύσει αυτό που ένιωθε

Στο βίντεο είναι δηλώσεις του Αντώνη Κανάκη σχετικά με το βιβλίο του και τον χαμό του πατέρα του το 2015.

Ο Αντώνης Κανάκης, που σήμερα κλείνει τα 50, δεν μιλά για τα προσωπικά του… Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να κρατά κρυφή την προσωπική του ζωή ενώ οι συνεντεύξεις που δίνει είναι σπάνιες….

Υπήρξε όμως μια στιγμή που ήθελε να εξωτερικεύσει όλο αυτό που ένιωθε και σκεφτόταν. Ήταν όταν πέθανε ο πολυαγαπημένος του πατέρας με τον οποίο διατηρούσε άριστες σχέσεις.

Ο χαμός του, τον βύθισε στη θλίψη και όλα όσα βίωνε τον οδήγησαν στο να γράψει ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Μπαμπά…(μια κανονική ημέρα)».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου ο ίδιος:

 «…αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό κείμενο που περιγράφει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αντιδράσεις, τα γεγονότα είκοσι περίπου συγκεκριμένων ημερών. Τις είκοσι αυτές ημέρες αυτά έζησα, αυτά ένιωσα, αυτά σκέφτηκα, αυτά φώναξα, αυτά έκανα. Το κείμενο αυτό γράφτηκε αυθόρμητα, άμεσα, ασταμάτητα. Γράφτηκε μόνο του, μέσα σε τέσσερις περίπου ημέρες, όταν συνέβη ό,τι συνέβη. Εκτός από τις εκ των υστέρων ορθογραφικές διορθώσεις, ούτε μία λέξη δεν άλλαξε από την αρχική άμεση – αυτόματη καταγραφή. Δεν σουλουπώθηκε στη συνέχεια, δεν στρογγύλεψε, δεν δουλεύτηκε το περιεχόμενο ή οι διατυπώσεις. Έμεινε έτσι, ακατέργαστο και ωμό. Το κείμενο αυτό είναι μια αντίδραση, μια ανάγκη, ένα καταφύγιο, μια ενέργεια που δεν την αποφάσισα εγώ. Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Το κείμενο αυτό εύχομαι να μην είχε γραφτεί ποτέ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε από εμένα για τον Μπαμπά μου, από μένα για μένα, αλλά και για όλους τους Μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις Μαμάδες-συντρόφους, για όλες τις κόρες… Για τους ιερούς αυτούς δεσμούς…».

«Λυπούμαστε. Ο πατέρας σας έπαθε ανακοπή πριν μισή ώρα'. 28 Μαρτίου 2015, 2.55 ξημερώματα. Δεν θα τον δω να τον ξαναφιλήσω. Δεν θα τον ξαναμαλώσω, δεν θα τον ξαναπειράξω. Δεν θα ξαναβρω ποτέ αναπάντητη κλήση στο κινητό μου που θα γράφει με κόκκινα γράμματα ΜΠΑΜΠΑΣ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου γνωρίζομαι με τον θάνατο. Με αγγίζει ο γα...λης. Αυτό το καθίκι μου πήρε τον πατέρα μου», γράφει σε ένα σημείο του βιβλίου.

«Τον θάνατο, τον δικό μου θάνατο, δεν τον φοβάμαι πλέον. Πριν, τον φοβόμουν. Πριν μου δείξει πως ο δικός μας θάνατος λίγη σημασία έχει. Το θάνατο, όμως, του Μπαμπά σου, αυτόν πρέπει να φοβάσαι. Αυτός θα σε γ...ήσει. Και όμως... συγχρόνως και με έναν απόλυτα αντιφατικό και συμπαντικό τρόπο, αυτός είναι που θα σε πάει μπροστά», αναφέρει αλλού.
 

Nα σημειωθεί ότι όπως είχε δηλώσει μέσα από την εκπομπή του ο ίδιος ο παρουσιαστής, τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου πήγαν στο Ορφανοτροφείο Άγιος Στυλιανός.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top