O μυθικός γάμος Ωνάση - Κένεντι στον θρυλικό Σκορπιό που άφησε εποχή και έβαλε βόμβα στο Λευκό Οίκο - Σπάνιες φωτό

Σαν σήμερα πριν 49 χρόνια ο Έλληνας κροίσος παντρεύτηκε την πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής

Σαν σήμερα πριν από 49 χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 1968, όλος ο κόσμος έστρεφε το βλέμμα του στον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση, το ελληνικό νησί Σκορπιός.

Σε αυτό το  νησάκι του Ιονίου, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι παντρεύτηκε τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62.

Ο Ωνάσης και η Τζάκι αμέσως μετά το γάμο οδεύουν προς τη θαλαμηγό ‘’Χριστίνα’’

Ο γάμος έγινε μόλις πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της Τζάκι και προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στο Ντάλας και μόλις 4,5 μήνες από τότε που ο αδελφός του, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, Μπομπ Κένεντι, έπεφτε νεκρός από σφαίρα στο Λος Αντζελες.

Ο Ωνάσης και η Τζάκι αμέσως μετά το γάμο οδεύουν προς τη θαλαμηγό ‘’Χριστίνα’’-Δεξιά η κόρη της Τζάκι, Καρολάιν

Οι καλεσμένοι ήταν ελάχιστοι. Παρόντες από την πλευρά της Τζάκι ήταν τα παιδιά της, Καρολίνα και Τζον-Τζον, η μητέρα της, Τζάνετ Νόρτον Λι, ο πατριός της, Χιου Οτσινχλος, και η αδερφή της Λι Ράτζβιλ. Εκεί ήταν και τα παιδιά του Αριστοτέλη Ωνάση από τον πρώτο του γάμο με την Τίνα Λιβανού, ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα.

Δημοσιογράφοι στο Σκορπιό περιμένουν να αρχίσει το μυστήριο

Η Τζάκι έφτασε στο εκκλησάκι της Παναγίτσας φορώντας νυφικό Valentino και λευκή κορδέλα στα μαλλιά. Μετά τη γαμήλια τελετή ακολούθησε δεξίωση στη θαλαμηγό «Χριστίνα», που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει εξέχοντες προσωπικότητες, όπως ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, η Γκρέτα Γκάρμπο και -φυσικά- η Μαρία Κάλλας, η πρώην αγαπημένη του Έλληνα κροίσου.

Η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» στο Σκορπιό

Ο Ωνάσης και η Τζάκι αμέσως μετά το γάμο οδεύουν προς τη θαλαμηγό ‘’Χριστίνα’’-Aριστερά η κόρη της Τζάκι, Καρολάιν

Λεπτομέρειες από τον γάμο του Ωνάση και της πρώην Πρώτης Κυρίας της Αμερικής αποκάλυψε για πρώτη φορά η επί σειρά ετών οικονόμος του. Η κα Γεωργία Βέττα μίλησε στην εφημερίδα Freddo με αφορμή την κινηματογραφική υπερπαραγωγή με τίτλο «Τζάκι», η οποία  βγήκε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Ωνάσης και η Τζάκι αμέσως μετά το γάμο

«Μου ζήτησε ο Αρίστος να πάρω ένα τεράστιο τόπι από χαλί της Ολυμπιακής και να το πάω με πτήση στο νησί. Ήταν το χαλί πάνω στο οποίο θα πατούσε η Τζάκι. Και απλωνόταν από το σπίτι στον Σκορπιό μέχρι το εκκλησάκι. Πολλά, πολλά μέτρα».

Ωνάσης και Τζάκι στην εκκλησία

«Η Tζάκι δε μιλούσε πολύ. Καμιά φορά πήγαιναν με τον Αρίστο στη "Νεράιδα" και τα έσπαγαν με τον Κόκκοτα. Είχε βγάλει σε δίσκο το τραγούδι "Λεβεντόπαιδο Αρίστο, μπες στο μαγαζί και κλείστο". Μετά έρχονταν σπίτι και έβαζαν το ίδιο τραγούδι μέχρι το πρωί. Και έπιναν και γλεντούσαν οι δυο τους.

Ο Ωνάσης και η Τζάκι αμέσως μετά το γάμο 

Εν αντιθέσει προς την Κάλλας, η οποία ήταν ψυχούλα. Η Κάλλας κάθε φορά που έβλεπε το προσωπικό τους έδινε φιλοδώρημα. Από την Τζάκι δεν είχαμε δει ποτέ ούτε το χρώμα που έχει το δολάριο».

Η Κάλας στο Παρίσι σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το γάμο του Ωνάση, απάντησε: «Είμαι χαρούμενη για όποιον είναι χαρούμενος»

Ο «γάμος του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις παγκοσμίως. Οι Αμερικανοί δεν συγχώρεσαν ποτέ την Τζάκι για τον γάμο της με τον Ωνάση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για γάμο συμφερόντων.

Η Τζάκι υποδέχεται τους δημοσιογράφους στο Σκορπιό

Άλλωστε, γρήγορα η σχέση του Ωνάση με την Τζάκι άρχισε να φθείρεται. Το 1973, η απόσταση μεταξύ τους μεγάλωσε. Αιτία, ο αιφνίδιος θάνατος του γιου του Ωνάση, Αλέξανδρου, που καταρράκωσε τον Έλληνα κροίσο.

Ο Ωνάσης και ο γιος του Αλέξανδρος το Νοέμβριο του 1965 

Η Τίνα Λιβανού καταρρέει πάνω από το φέρετρο του γιου της

Δύο χρόνια μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό, στις 15 Μαρτίου του 1975, ο Ωνάσης έφευγε από τη ζωή. Και μπορεί η Τζάκι να πήρε 26 εκατ. δολάρια για να παραιτηθεί από κάθε αξίωση από την περιουσία του Ωνάση, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να αλλάξει επώνυμο, αφού ένας από τους όρους του συμφωνητικού που της εξασφάλιζε τα χρήματα ήταν να μην αποχωριστεί το όνομα Ωνάση μέχρι τον θάνατό της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top