Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ανανέωσαν τη συνάντησή τους για τον Σεπτέμβριο

Τι Έγινε Στη Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν Στη Σύνοδο ΝΑΤΟ

Oλοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:30 ώρα Ελλάδας η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Τ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και των διπλωματικών συμβούλων τους, Άννας- Μαρίας Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασαν τη διάθεσή τους να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και ανανέωσαν το ραντεβού τους τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Από τις δύο πλευρές έχει συμφωνηθεί να μην υπάρξουν δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Φωτογραφίες Eurokinissi (Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης - Ερντογάν

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

 

Αυτή ήταν η πέμπτη συνάντησή τους τελευταίους 12 μήνες. 

Μητσοτάκης: «Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία»

Στην πρώτη συνεδρία των Συμμάχων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων, ότι η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. 

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που υπογράμμισε τη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνέχισε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. «Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top