Μητσοτάκης στο Star: Εξετάζουμε και νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» 

Τι είπε για τη σημασία του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών 2024      

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της αποχής στις Ευρωεκλογές 2024 επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον σχεδιασμό νέων μέτρων για τους πολίτες, όπως καινούριο κύκλο για το πρόγραμμα «Σπίτι μου».   

«Έχετε δίκιο να επισημαίνετε τον κίνδυνο της αποχής» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στη σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, ενώ πρόσθεσε ότι αφορούν οι Ευρωεκλογές  προσωπικά κάθε πολίτη, αναφέροντας ενδεικτικά το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση για τη βελτίωση των υποδομών των νοσοκομείων. 

Μητσοτάκης στο Star: Τι είπε για Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία  

«Οι Ευρωεκλογές θα καθορίσουν εν πολλοίς τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία. Η Ευρώπη μας αφορά όχι μόνο ως προς τους πόρους, που μπορούμε να φέρουμε στην πατρίδα μας, αλλά γιατί το 2024 είναι πιο δύσκολο έτος από το 2019. Ζητήματα όπως η κοινή φύλαξη των συνόρων, προφανώς και αφορούν και την πατρίδα μας»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι ζητά ανοιχτά την παρέμβαση της ΕΕ για τις πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών που έχουν διαφορετικές τιμές στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες. 

 

«Οι πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησαν τη χώρα» 

 

Για την κριτική του κ. Κασσελάκη και του κ. Ανδρουλάκη για την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ανέφερε ότι η χώρα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας ακριβώς με τις πρακτικές του κόμματος του κ. Κασσελάκη. «Αυτή τη στιγμή ηγαίνουμε στην αντίθετη κατεύθυνση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας. Έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις αλλά αυτό πολλές φορές δεν αρκεί» τόνισε. 

Kασσελάκης: Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ επειδή δε συναντά Ισραηλινούς

Για τον πληθωρισμό των τροφίμων ανέφερε ότι είναι λίγο ψηλότερος από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ. «Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές του 2012 και του 2015 όταν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την οργή του κόσμου ήρθαν στα πράγματα» δήλωσε χαρακρτηριστικά. 

«Ο μισθός δεν μπορεί να είναι άλλοθι για κακές συνθήκες εργασίας» σχολίασε επίσης ο πρωθυπουργός όσον αφορά  τις συνθήκες που επικρατούν στον Τουρισμό.    

Για το δημογραφικό ανέφερε ότι όλη η Ευρώπη αντιθμετωπίζει πρόβλημα και αναφέρθηκε στη στήριξη της οικογένειας από την κυβέρνηση με το επίδομα γέννας, όπως και σε άλλα μέτρα, όπως την επέκταση του ολοήμερου σχολείου. Αναφέρθηκε ακόμα στα φορολογικά κίνητρα για τις οικογένειες με παιδιά, ενώ αναγνώρισε το πρόβλημα να μένουν οι οικογένειες με ένα παιδί γιατί «δεν βγαίνουν» και στη λύση του με το πρόγραμμα στέγης για νέα ζευγάρια. Μάλιστα αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για ένα νέο αντίστοιχο  πρόγραμμα εφόσον βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία.    

Βολές και κατά ΠΑΣΟΚ για το «λεφτά υπάρχουν» 

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα στη Μάρα Ζαχαρέα για την αναγκαιότητα να κινηθεί η Ελλάδα σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη, όπως είναι το προεκλογικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας και επισήμανε ότι η σταθερότητα δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη στασιμότητα. «Με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί» είπε ο πρωθυπουργός  ο οποίος κατηγόρησε για προσβλητική συμπεριφορά όλους όσοι μιλούν για αλαζονεία του 41%. «Δεν το υφαρπάξαμε, μας ψήφισαν οι πολίτες. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ούτε ως λευκή επιταγή, ούτε ως άλλοθι αλαζονείας. Το βράδυ των εκλογών θα πρέπει οι βασικοί κομματικοί συσχετισμοί να μην έχουν αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κορόιδεψε ποτέ τους πολίτες αναφέροντας ότι «από την άλλη έχουμε επιστροφή στις χειρότερες μέρες του παρελθόντος του 2015 και του 2010. "Λεφτά υπάρχουν" είχε πει κάποιος, η ιδέα ότι μπορώ με έναν μαγικό τρόπο να φορολογήσω τους πλούσιους και να βρω λεφτά, που κάπου είναι κρυμμένα, καμιά 40αριά δις. Εγώ σηκώνω το γάντι της αντιπολίτευσης και πάμε να μετρηθούμε και πολιτικά και να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων συγκρίνοντας ευρωεκλογές με ευρωεκλογές».

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top