Aνδρουλάκης: «Το πρόστιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών να το πληρώσει η ΝΔ»

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έβαλε πρόστιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από τη Ρόδο ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πρόστιμο που επέβαλε η αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων και ζήτησε την παραίτηση της υπουργού εσωτερικών Νίκης Κεραμέως.

Εξώδικο Ανδρουλάκη σε Καμμένο μετά τους «γρίφους» για τις υποκλοπές

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου όταν η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου  έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού, λίγη ώρα μετά την επίσημη ενημέρωση για την πλατφόρμα από το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της οποίας οι απόδημοι θα μπορούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά με επιστολική ψήφο.


«Το σκάνδαλο με τα e-mail που πήρε παράνομα η κα. Ασημακοπούλου από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, οδήγησε την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να βάλει πρόστιμο 400.000 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόστιμο για τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας δεν θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Πρέπει αυτά τα χρήματα να παρακρατηθούν από την κρατική επιχορήγηση, που παίρνει η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top