Πότε θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Tα Ελληνοτουρκικά ραντεβού μέχρι τη συνάντηση Κορυφής

Φουντώνουν το παρασκήνιο και οι προετοιμασίες για τη συνάντηση των κύριων Μητσοτάκη και Ερντογάν, τον ερχόμενο μήνα στην Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, το πιθανότερο σενάριο είναι η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν να γίνει στις 13 Μαϊου στην Τουρκική πρωτεύουσα. 

«Σκληρή» ήττα Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές: Έχασε τους 5 μεγάλους δήμους

Δεν έχει όμως οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα. Αλλά πηγές από Αθήνα και Άγκυρα, μας λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα πάει στην Καππαδοκία μια ημέρα πριν: δηλαδή στις 12 Μαΐου και την επομένη θα δει τον Τούρκο Πρόεδρο. 

Τα ελληνοτουρκικά ραντεβού μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής

Στην Αθήνα  έρχεται στις 22 Απριλίου η αποστολή της Τουρκίας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ στις  26 Απριλίου θα πάει στην Κωνσταντινούπολη ο ΥΠΕΞ Φραγκογιάννης για τη θετική ατζέντα.

Παράλληλα «ψήνεται» και συνάντηση των ΥΠΕΞ Γεραπετρίτη-Φιντάν που θα «κλείσει»  τις εκκρεμότητες πριν τη συνάντηση κορυφής. 

Επομένως έχουμε  αποκλιμάκωση και συμφωνίες ενώ μένει να προχωρήσουμε και στο 3ο βήμα: τη δύσκολη συζήτηση για την οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τώρα βάζουμε κάτω: το πώς θα γίνει αυτή η συζήτηση. Ορισμός προσώπων, καταγραφή γενικών παραδοχών. 
Από πλευράς Αθήνας, υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση για το καλό κλίμα. Αλλά δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top