Κασσελάκης για έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Έχουμε ζήτημα ασφάλειας   

«Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Συλλυπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση νομoθετική πρόταση για την ποινικοποίηση του όρου «γυναικοκτονία», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «υπάρχει ζήτημα ασφαλείας» στη χώρα που αφορά την εγκληματικότητα, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και την πολιτική προστασία. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι και η οικονομική ανασφάλεια προκαλεί «βία».

Άγιοι Ανάργυροι: Αποκάλυψη για τον αστυνομικό που ήταν στο φυλάκιο

Ερωτηθείς για την υπόθεση των Τεμπών και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταθέσει το αίτημα για προανακριτική, ο Στ. Κασσελάκης εξήγησε ότι θα προχωρήσει μόνο «εφόσον ο πρωθυπουργός δεσμευτεί να μην αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή», τονίζοντας πως εάν δεν γίνει αυτό, λόγω απόλυτης πλειοψηφίας δεν θα πάει το θέμα στη δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο «κατηγορητήριο» που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης είπε πως υπάρχουν ήδη «υπεραρκετά στοιχεία για να αιτιολογήσουμε τις κατηγορίες» και ότι είναι «ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις» που είχε ο τότε υπουργός.

Χρυσοχοΐδης για  Αγ. Αναργύρους: Αφού χάθηκε μια ζωή, τίποτα δεν έγινε καλά

Κασσελάκης: Ναι στα εξοπλιστικά 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως εμφανίσθηκε σε πνεύμα εθνικής ομοψυχίας στα ζητήματα των αμυντικών εξοπλισμών. 

« Η άμυνα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο φθηνότερος τρόπος να αμυνθούμε είναι η αποτροπή. Συνεπώς, ο εξοπλισμός που έχουμε καθορίζει την αποτρεπτική μας δυνατότητα. Άρα, θα πρέπει να τα εξετάσουμε όλα εκεί πέρα». 

Εμφανίσθηκε επίσης υποστηρικτικός για τον φράκτη στον Έβρο, τον οποίο χαρακτήρισε «χρήσιμο εργαλείο». 

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ με Παπανώτα και Πανόπουλο!  

«Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Για το αίτημα για εκλογές ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε:  «Έχουμε το θέμα της συγκάλυψης, της μονταζιέρας στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αλλοίωση των στοιχείων και να μην έχει συμβολή το Μαξίμου. Πολλά έχουν αλλάξει από πέρυσι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες. Άρα, λοιπόν, για να μην μου ξαναπεί εμένα ο πρωθυπουργός ότι όλα κρίθηκαν στο 41%, ας πάμε σε εκλογές να μετρηθούμε. Δε ζητάω εκλογές για να γίνω βουλευτής, αλλά για να φύγει το άλλοθι του 41%».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top