Φαραντούρης (ΣΥΡΙΖΑ): Η Ευρωπαία Εισαγγελέας να ρίξει την Κυβέρνηση!  

Έντονη αντίδραση ΝΔ και Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Zητήματα Δικαιοσύνης και Κράτους Δικαίου μπήκαν στην αρένα της αντιπαράθεσης. Μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για επιτροπεία διεθνών παρατηρητών στις εκλογές, ήρθε και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης, να ρίξει λάδι στη φωτιά. Είπε ότι δεν θα ήταν κακό η Ευρωπαία Εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. 

Κράτος Δικαίου: Σκληρή κόντρα Κυβέρνησης- Αντιπολίτευσης

Η πολιτική συντάκτρια του Star Ράνια Τραγόμαλλου μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τι συνέβη.  Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ενώ εξελισσόταν η συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης μομφής, ο Νικόλας Φαραντούρης, που είναι σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεσμένος στην εκπομπή του Τάκη Χατζή,  αναφέρθηκε στην Ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, λέγοντας  ούτε λίγο ούτε πολύ  ότι θα ήταν ευχής έργον να έριχνε την κυβέρνηση όπως έκανε στη Ρουμανία! 

Η ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση της Δημοκρατίας και ζήτησε να μην είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο κ. Φαραντούρης.  

Βουλή: Υποβλήθηκε η πρόταση μομφής

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του κράτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πέτρος Παππάς και ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισαν ότι τις κυβερνήσεις τις ρίχνει ο λαός. 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, που προσβάλουν τους Ανώτατους Δικαστές και αποτελούν το αρχικό στάδιο του αυταρχισμού. Πριν από λίγη ώρα, ο κ. Φαραντούρης με ανακοίνωση  του προσπάθησε να λειάνει τις δηλώσεις του συμπληρώνοντας  ότι η εισαγγελική έρευνα  μπορεί  να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top