Το παρασκήνιο της παραίτησης Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο

Το ραντεβού στο Μαξίμου με τον Μπρατάκο

Η παραίτηση - εξώθηση από το ευρωψηφοδέλτιο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχει πλούσιο παρασκήνιο. Υπενθυμίζεται ότι  στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις της Νέας Δημοκρατίας, η ευρωβουλευτής  έβγαινε δεύτερη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ διατηρούσε άριστη προσωπική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αποσύρει την υποψηφιότητα από τις Ευρωεκλογές

Ο πολιτικός αναλυτής του Star Γιώργος Ευγενίδη αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, μακριά από τις κάμερες και στο γιατί ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δεν μπορεί να πάει στις Ευρωεκλογές με μία τέτοια εκκρεμότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε  άλλωστε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα για την υπόθεση η Δικαιοσύνη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Το ραντεβού Ασημακοπούλου – Μπρατάκου στο Μαξίμου – Δε μίλησε με τον  Μητσοτάκη

Όταν στο Μαξίμου κατάλαβαν την πλήρη έκταση του προβλήματος, για το οποίο έτρεχαν και εσωτερική έρευνα, αντελήφθησαν ότι η κ. Ασημακοπούλου δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφια. Χθες λοιπόν η κ. Ασημακοπούλου πήγε στο Μαξίμου και συνάντησε τον Γιάννη Μπρατάκο, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και τα είπαν. Εκεί η κ. Ασημακοπούλου εμφανίστηκε πρόθυμη να διευκολύνει την κατάσταση για να μην «κακοφορμίσει». 

Εισαγγελική έρευνα για τα email της Ασημακοπούλου

Σήμερα, λίγο μετά τις 10, συνομίλησε ξανά τηλεφωνικά με τον κ. Μπρατάκο και ανακοίνωσε την απόσυρσή της. Όπως ανέφερε ο Γ. Ευγενίδης, έως τώρα η κ. Ασημακοπούλου τηλεφωνικά ή δια ζώσης με τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει μιλήσει. Η στάση της, όμως, εκτιμήθηκε. 

 

Οι κυλιόμενες μετρήσεις και η χαμένη ευκαιρία της  Α. Ασημακοπούλου

Στις κυλιόμενες μετρήσεις που έπαιρνε το Μαξίμου η υπόθεση «δεν έγραφε καλά», ενώ υπονόμευε και την πρωτοβουλία της επιστολικής ψήφου, καθώς πολλοί τη συσχέτιζαν. Οφείλουμε να πούμε βέβαια ότι η κ. Ασημακοπούλου έχασε και μια πολιτική ευκαιρία, καθώς στη σταυροδοσία εκτιμάται ότι θα πήγαινε καλά και ίσως αναλάμβανε και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ. 

Ο ρόλος του «ενδιάμεσου» Ν. Θεοδωρόπουλου και οι εκλογικοί κατάλογοι

Η εν λόγω υπόθεση καταδεικνύει διάφορα κενά στο σύστημα. Για παράδειγμα, οι εκλογικοί κατάλογοι αναγράφουν το όνομα καθενός μας και τη διεύθυνσή μας. Αυτοί επικαιροποιούνται ανά δύο μήνες από το ΥΠΕΣ και στέλνονται στα κόμματα.

Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο Υπουργείο για τους εκλογικούς καταλόγους

Ο ενδιάμεσος της υπόθεσης, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, είχε θεωρητικά πρόσβαση σε καταλόγους, γιατί ήταν αναπληρωματικό μέλος της Διακομματικής για τους Αποδήμους πέρυσι τον Μάιο. Όμως δεν είχε τηλέφωνα και mails, τα οποία βρήκε από τη συνεργάτιδα Σταυριανουδάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα είχε κάποιους μήνες και τα έδωσε στην κ. Ασημακοπούλου. 

Ασημακοπούλου: Απαντά στην Ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων οι απαντήσεις της Α. Μ. Ασημακοπούλου

Σημειωτέον, σήμερα η κ. Ασημακοπούλου απάντησε στα ερωτήματα που της έθεσε η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Με τη διάσταση που έχει πάρει το ζήτημα, πάντως, οι συνέπειες σε επίπεδο έρευνας θα είναι πολύ πιο σοβαρές.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top