Ασημακοπούλου: Απαντά στην Ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Αποστάσεις Μαρινάκη από Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Σαββίδης που ζει στην Ολλανδία, ήταν ένας εξ αυτών που έλαβαν στο e-mail τους, χωρίς τη θέλησή τους, προεκλογικό υλικό από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο κύριος Σαββίδης απειλεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. 

Ένταση στην Ευρωβούλη: Η συζήτηση για τo κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

«Σε οποιαδήποτε χώρα της βόρειας Ευρώπης αυτό θα ήταν την ίδια μέρα, την ίδια ώρα ένα μεγάλο σκάνδαλο.  Για κακή σας τύχη είμαι πολίτης που μπορώ να στραφώ νομικά εναντίον σας σε ολλανδικά δικαστήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Χώρισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Νομικοί εξήγησαν  στο STAR, ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων είναι αρμόδια να ερευνήσει,αν  έχουν περιέλθει με νόμιμο τρόπο οι επαφές των πολιτών στην κυρία Ασημακοπούλου.

 Αν τελικά διαπιστωθεί παραβίαση, η Αρχή θα κρίνει ποιες από τις προβλεπόμενες κυρώσεις θα επιβληθούν: 

« Η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων. 

Γυναίκα βουλευτής της ΝΔ: «Αυτή ήταν η πλατφόρμα του Σουλτς που τον ήπιε τελείως»

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απάντησε  για τα emails και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων με μία ανάρτησή της στο twitter.

 

 

«Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια» ανέφερε 
 

Το ΥΠΕΣ, πάντως, διαβεβαίωσε ότι δεν έδωσε emails στην κυρία Ασημακοπούλου. 

 «Δικαιούσαι να ζητήσεις επισήμως, θεσμικά, να πάρεις μια λίστα του εκλογικού καταλόγου» ανέφερε στο Skai radio η Ευρωβουλευτής της ΝΔ. 

Αποστάσεις Μαρινάκη από Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου 


«Αυτό το οποίο λέει το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι δεν έχει δοθεί κάτι, ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Αντιδρά η Αντιπολίτευση 

Η αντιπολίτευση κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ενώ "έστειλε" το ζήτημα και  στην Κομισιόν, ώστε να δοθούν απαντήσεις. 

« Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και να απαντήσουν: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης. 

«Η συγκατάθεση δίνεται πριν το email όχι μετά.  Να βγει η κυρία Κεραμέως και να μας απαντήσει. Να μη βάζει τον γενικό γραμματέα της να κάνει μια... ανάρτηση» ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. 

«Ερωτάται η κ. Υπουργός: Προτίθεται να αναλάβει τις προφανείς - τουλάχιστον πολιτικές - ευθύνες που υπάρχουν για την μη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων;» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top