Μητσοτάκης για τους «sugar daddies»: «Απαράδεκτη η δήλωση Κουτσούμπα»

Η συζήτηση στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα. Αιτία ήταν η δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ μία ημέρα πριν, στην οποία έκανε λόγο για «sugar daddies» που θα χρειαστούν οι φοιτήτρια για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους. 

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Κουτσούμπας πρέπει να ζητήσει «συγγνώμη» για το «sugar daddies». 

«Κύριε Κουτσούμπα νόμιζα ότι θα ζητούσατε συγγνώμη για την απαράδεκτη και σεξιστική τοποθέτησή σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη σε αυτήν την αίθουσα. Μην σπεύσετε να μας κατηγορήσετε για αντικομμουνισμό κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας», είπε μεταξύ άλλων.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Απάντησε για τους «sugar daddies»

«Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα σαν κομμουνιστική χώρα. Ευτυχώς τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η Ιστορία. Δε θα μείνετε άλλο στο απυρόβλητο και υπεράνω κριτικής όταν φέρεστε κατά των γυναικών με σεξιστικά σχόλια», ανέφερε επίσης.

«Δε θα παραμείνετε στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονιστικού ιστού που είναι υπεράνω κριτικής όταν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο απευθύνεστε στις γυναίκες με σεξιστικό τρόπο και δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη. Οι φωνές σας δε θα συγκαλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας». 

Κουτσούμπας: «Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια»

Κουτσούμπας: Οι φοιτήτριες ιδιωτικών ΑΕΙ θα αναζητούν sugar daddies! 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην αναταραχή που προκάλεσε η δήλωσή του και στην «θύελλα» σχολίων στα social media για τους «sugar daddies»

«Το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χτες στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημα σας» και πρόσθεσε «γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης. Να ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες – θύματα της εκμετάλλευσης».

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί απόψε με ονομαστική ψηφοφορία μετά τις 20:00.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top