Δημήτρης Κουτσούμπας: Απάντησε για τους «sugar daddies»

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του

O Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τοποθετήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του για τους «sugar daddies».

Η δήλωση Κουτσούμπα που προκάλεσε αναταραχή

Την Πέμπτη 7/3 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπισήμια, ο ίδιος ανέφερε ότι έχοντας σαν παράδειγμα τη Σουηδία, ότι φοιτήτριες θα αναγκάζονται να αναζητούν…  «Sugar Daddies» για την πληρωμή των διδάκτρων!

«Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν ‘sugar daddies’ για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά».

 

Κουτσούμπας: Οι φοιτήτριες ιδιωτικών ΑΕΙ θα αναζητούν sugar daddies! 

Η απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

Σήμερα, 8 Μαρτίου, ο γ.γ. του ΚΚΕ - ξανά από το βήμα της Βουλής - θέλησε να απαντήσει στη «θύελλα» σχολίων στα social media για τη δήλωσή του. Ο κ. Κουτσούμπας διερωτήθηκε αρχικά «Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;». Κι αμέσως μετά πρόσθεσε «Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλήστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλήστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια».

Ο Κουτσούμπας τρολάρει την Κωνσταντοπούλου και κάνει… καρδούλες

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής 

«Το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χτες στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημα σας» και πρόσθεσε «γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης. Να ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες – θύματα της εκμετάλλευσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top