Θεσσαλονίκη: Χάος από τα έργα του Flyοver και πολιτική κόντρα  

Δηλώσεις Ταχιάου για «Παλαιοχριστιανούς» και αυτοψία Ανδρουλάκη  

Η καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης λόγω της κατασκευής του Flyover ανεβάζει τους τόνους μεταξύ δημάρχων και κυβέρνησης ενώ αποτελεί και αντικείμενο πολιτικής διαμάχης. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Ταχιάος με σκληρές δηλώσεις για όσους διαφωνούν. 

Έργα flyover στη Θεσσαλoνίκη: Κριτική στην κυβέρνηση για την ταλαιπωρία

Έργα flyover στη Θεσσαλoνίκη: Κριτική στην κυβέρνηση για την ταλαιπωρία 

Ταχάος: Παλαιοχριστιανισμός και στη Θεσσαλονίκη για τον Flyover 

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης «άναψαν τα αίματα» με τη δήλωση  του κ. Ταχιάου ότι υπάρχει παλαιοχριστιανισμος και στη Θεσσαλονίκη απευθυνόμενος σε κάποιους που   διαφωνούν με τη κατασκευή του Flyover. 

Μητσοτάκης: Πρωτοποριακό έργο ο Flyοver περιφερειακός της Θεσσαλονίκης    

«O παλαιοχριστιανισμος όχι μόνο σε λαγούμια και σπήλαια αλλά και στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ταχιάος.   

Εκπρόσωπος των κατοίκων άρχισε να διαμαρτύρεται ζητώντας εξηγήσεις  ενώ έντονο   διάλογο είχε ο υφυπουργός και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα.  

Fly over: Η αντίδραση από κάτοικο της Θεσσαλονίκης σε όσα είπε ο Ν. Ταχιάος

Fly over: Η αντίδραση από κάτοικο της Θεσσαλονίκης σε όσα είπε ο Ν. Ταχιάος  

Flyover: «Aσφυξία» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Για την κατασκευή του Flyover έχει κοπεί μια λωρίδα ανά κατεύθυνση στην περιφερειακή οδό μειώνοντας κατά 30% τη ροή των οχημάτων. Τα αυτοκίνητα διοχετεύονται στη πόλη δημιουργώντας κυκλοφοριακή ασφυξία στο κέντρο .

Ο κ. Ταχιάος, αναγνωρίζοντας τη δυσφορία των πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, επιχείρησε να λειάνει την αρχική του τοποθέτηση. 

 Δείτε πώς θα είναι η διαδρομή με το Μετρό Θεσσαλονίκης

«Υπάρχουν άνθρωποι με απόψεις που αποστασιοποιούνται από την πραγματικότητα. Το Flyover θα γίνει για το καλό της πόλης και με την ταλαιπωρία του κόσμου που δεν μπορούμε να  αποφύγουμε» δήλωσε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.    

Aυτοψία Ανδρουλάκη στα έργα του Flyover 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε αυτοψία στο έργο  και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πειράματα, καθώς  λόγω έλλειψης χρηματοδότησης κατασκευάζει μόνο το Flyover και όχι   το σύνολο  της εξωτερικής περιφερειακής οδού, όπως ήταν ο σχεδιασμός του 2012. 

Θα μπορούσε να είχε αποφορτίσει σημαντικά  την κυκλοφοριακή κίνηση, η οποία κάνει ανυπόφορη τη ζωή των πολιτών τους 4 τελευταίους μήνες.  

Κριτική στην κυβέρνηση για τον Flyover άσκησαν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, 

«Ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα, με ένα έργο που ξεκίνησε χωρίς μελέτες πρακτικά, το Flyover και γίνεται το έλα να δεις στην πόλη, οι πολίτες χάνουν 1,5 ώρα τη μέρα στο Flyover» σχολίασε ο  πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.    

«Πρόκειται περί εγκλήματος, σκοτώσατε τη Θεσσαλονίκη, τη διαλύσατε τη Θεσσαλονίκη και όλη τη βόρεια Ελλάδα» δήλωσε από την πλευρά του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος

Το έργο προβλέπεται να παραδοθεί τον Μάιο του 2027. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top