Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Πονοκέφαλος» στη ΝΔ οι αριθμοί βουλευτών 

Τηλεφωνήματα και ραντεβού τις επόμενες μέρες με αναποφάσιστους βουλευτές

Στο Μέγαρο Μαξίμου αυτές τις μέρες έχει ολοκληρωθεί μια πρώτη χαρτογράφηση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν προκύπτει η ανάγκη για ένα νέο «φροντιστήριο» στους βουλευτές, αν και θα υπάρξουν επαφές ειδικά με τους αναποφάσιστους. 

Δημοσκόπηση GPO στο Star: Διχασμένοι οι πολίτες για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πολιτικός αναλυτής του Star Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε τις τελευταίες πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.     

Η αριθμητική των βουλευτών της ΝΔ ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή 

Συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο περνά άνετα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ είναι της άποψης ότι και στο μέτωπο των υφυπουργών, όποια έκπληξη είχαμε να δούμε την είδαμε, στον απόηχο της προαναγγελίας αποχής από τον κ. Βορίδη. 

«Επειδή, λοιπόν, ένα πρώτο μέτρημα έχει γίνει, τα νούμερα που διαμορφώνονται είναι: Από τους 158 βουλευτές της ΝΔ, είναι «κλειδωμένα»  98 «ναι». Οι αναποφάσιστοι βουλευτές είναι 22, οι διαφωνούντες 24 και όσοι φέρονται να αποφασίζουν αποχή είναι 14. Ίσως και κάποιοι διαφωνούντες καταλήξουν στην αποχή» ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής του Star.  

Η αριθμητική στην ΚΟ της ΝΔ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών  

Η αριθμητική στην ΚΟ της ΝΔ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών 

Τηλεφωνήματα και ραντεβού τις επόμενες μέρες με αναποφάσιστους βουλευτές

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Ο Γ. Ευγενίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με όσα του έλεγε αρμόδια πηγή, για μερικές μέρες το πράγμα θα ηρεμήσει και από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος «ζύμωσης» στους βουλευτές, πιο προσωπικός και πιο εστιασμένος. 

Η βασική δεξαμενή είναι οι 22 αναποφάσιστοι. Εκτιμάται ότι θα δεχθούν κάποιο τηλεφώνημα, ενδεχομένως από τον Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης βλέπει βουλευτές αρκετά τακτικά. Ίσως δει και κάποιον υφυπουργό που κλίνει προς την αποχή. 

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα βρεθούν περίπου 110 ψήφοι από γαλάζιους βουλευτές, οπότε  μένει να διαπιστωθεί αν θα επαληθευτούν τα μαθηματικά στην πράξη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top