Βάζει «φρένο» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Μητσοτάκης

Οι ευρωεκλογές, ο «καθαρός ορίζοντας» και η έντονη αντίδραση Κασσελάκη    

Την είδηση για το «φρένο» που έβαλε προς το παρόν στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία των υπουργών και υφυπουργών του «μίνι ανασχηματισμού», σχολίασε ο Γιώργος Ευγενίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Ορκίστηκαν οι υπουργοί και υφυπουργοί του «μίνι ανασχηματισμού»    

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός,  αποφάσισε να μεταθέσει για το μέλλον  το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς εκτιμά ότι πρώτα θα ωριμάσει το θέμα στην κοινωνία και ύστερα θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση.

«Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» τον ρώτησαν συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι και απάντησε: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα». 

Όπως ανέφερε ο πολιτικός σχολιαστής του Star αυτό θα χρειαστεί χρόνο και συνεπώς η όποια πρωτοβουλία φαίνεται πως πηγαίνει για αργότερα. Σίγουρα η απόφαση αυτή συνδέεται και με τον ανασχηματισμό,  καθώς ο Πρωθυπουργός θέλει να έχει καθαρό ορίζοντα ως τις ευρωεκλογές. Ρόλο βεβαίως ενδέχεται να έπαιξε και η ύπαρξη αντιδράσεων εντός της Κ. Ο. της ΝΔ, που για κάποιους καθιστά ακόμη και επισφαλή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.     

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης

«Τα μυστικά ραντεβού» του ανασχηματισμού  

Στο παρασκήνιο του ανασχηματισμού, υπήρξαν δύο μυστικά ραντεβού του πρωθυπουργού με τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Γεωργιάδη,  χθες και προχθές. Το κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό, όπως ανέφερε ο Γ. Ευγενίδης και κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να αιφνιδιάσει τον Τύπο, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο σήμερα.  

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν έχει δεύτερο μέρος» ανασχηματισμού παρά μόνο «αν πάω στο βουνό», ενώ διευκρίνισε χαριτολογώντας ότι «το Νταβός δεν μετράει», στο οποίο πάντως θα πάει για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.   

Το παρασκήνιο του «μίνι ανασχηματισμού» από τον Κ. Μητσοτάκη 

Έντονη αντίδραση Κασσελάκη για την αναστολή του νομοσχεδίου και την έκφραση «δε βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο»       

Η αναστολή του νομοσχεδίου αλλά και η έκφραση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους  («δε βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο») προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δήλωσε:    

Στις Σπέτσες για «τριήμερο» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Κασσελάκη         

«Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα! 

Η ισότητα είναι το «κάρο»;

Και η «σέλα» ποιος είναι;

Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;

Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Τον καλώ να πει ξεκάθαρα:

-Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
-Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει «σανό» το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top