Πόθεν έσχες: Ποιοι πολιτικοί είναι τα πιο «γερά πορτοφόλια»

Καταθέσεις που «ζαλίζουν» και βαριά χαρτοφυλάκια

Στοιχεία από τα πόθεν έσχες των πολιτικών στο ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, από τον ιστότοπο της Βουλής, οι δηλώσεις πόθεν έσχες βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, δημάρχων και περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκαμπρόφσκι

Στις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών 2022 δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις εκείνων που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές, αλλά ούτε και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Με καταθέσεις εκατομμυρίων, επενδύσεις και ακίνητα εμφανίζονται πολλοί εκπρόσωποι της Βουλής και του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές αποδεικνύονται... γερά πορτοφόλια.  Ενδεικτικά, όπως ανέφερε η πολιτική συντάκτρια του Star Ειρήνη Σαββοπούλου, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως έχει μαζί με τον σύζυγό της περίπου 1,6 εκ. ευρώ και δολάρια ΗΠΑ σε καταθέσεις.

Πόθεν έσχες: Τα... γερά πορτοφόλια

Στα «βαριά πορτοφόλια» συγκαταλέγεται και ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς με καταθέσεις 1,5 εκ. ευρώ και δολάρια σε 15 τραπεζικούς λογαριασμούς μαζί με την σύζυγό του, αλλά και ο ευρωβουλευτής -ανεξάρτητος πλέον- Στέλιος Κούλογλου με 765.000 ευρώ.

Πόθεν έσχες: Τα «γερά πορτοφόλια», τα χαρτοφυλάκια και τα ακίνητα

Άλλοι έχουν επιλέξει να επενδύσουν σε ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο από γονικές παροχές, κληρονομιά κλπ, ύψους 1,2 εκατ., ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέχει χαρτοφυλάκιο περίπου 500.000 ευρώ και βρετανικών λιρών.

Πόθεν έσχες: Τα «γερά πορτοφόλια», τα χαρτοφυλάκια και τα ακίνητα


Πόθεν Έσχες: Τι δήλωσαν Μητσοτάκης, Τσίπρας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί

Από τους «πρωταθλητές» στο real estate, είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που έχει εγγραφές σε 122 ακίνητα -διευκρινίζει όμως πως αφορούν διαφορετικά δωμάτια σε ίδιο κτίριο γραφείων-, αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Παπαδημούλης με 34 ακίνητα το 2021. Με τη σύζυγό του αγόρασαν σπίτι στο Ψυχικό 250 τετραγωνικων μέτρων.

Πόθεν έσχες: Τα «γερά πορτοφόλια», τα χαρτοφυλάκια και τα ακίνητα

 

Δείτε εδώ τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top