Σπαρτιάτες: 11 βουλευτές ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων

Ο Άρειος Πάγος ζητά από τη Βουλή την άρση της ασυλίας τους

Ο Άρειος Πάγος, με αίτημά του προς τη Βουλή ζητά την άρση της ασυλίας 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες», ώστε να προσέλθουν και να καταθέσουν ενώπιον της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. 

Οι βουλευτές των Σπαρτιατών καλούνται από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως ύποπτοι, για να παράσχουν εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, καθώς, όπως αιτιολογείται στο εισαγγελικό έγγραφο με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Βουλής, ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη.

Σπαρτιάτες: Επί 3 ώρες κατέθετε ο Στίγκας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 

«Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές. Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά», επισημαίνει μεταξύ άλλων στο έγγραφο της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Κάλεσμα Στίγκα στους διαγραφέντες βουλευτές να επιστρέψουν στην ΚΟ

Τονίζει επίσης ότι «επιπλέον δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία και δη από το άρθρο 32 του π.δ 26/2012 ως ισχύει μετά την αντικατάσταση της παρ.1 με το άρθρο 102 του νόμου 5019/2023 και την τροποποίηση του με το άρθρο 35 του νόμου 5043/2023».

Στο πλαίσιο της έρευνας είχε κληθεί να καταθέσει δύο φορές ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας, ο οποίος και με τις δηλώσεις του είχε προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως.

Χάος στους Σπαρτιάτες λόγω Κασιδιάρη: 9 βουλευτές κατά του προέδρου!

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης» είχε δηλώσει το καλοκαίρι ο κ. Στίγκας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top