«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ - Για «αποκεφαλισμούς» κάνει λόγο ο Τσακαλώτος

Νέο τελεσίγραφο Κουμουνδούρου στους διαφωνούντες 

Μπαρούτι μυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέο τελεσίγραφο Κουμουνδούρου στους διαφωνούντες / μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Μπαρούτι μυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, τον Νίκο Φίλη, τον Δημήτρη Βίτσα, και τον Πάνο Σκουρλέτη. Σύντομο αλλά αιχμηρό είναι το σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ  και εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος στις προσφατες εκλογές, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος αναφέρει πως ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται στην κουλτούρα της Αριστεράς!

ΣΥΡΙΖΑ: «Διαγράψαμε όσους είχαν έλλειψη σεβασμού προς τον πρόεδρο»

«Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει:

«Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν».

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο τελεσίγραφο Κουμουνδούρου στους διαφωνούντες 

Την ίδια στιγμή πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως με τη στάση τους τα στελέχη δεν υπονομεύουν μόνο τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

Επιπλέον διαμηνύουν πως τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές, αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες».

«Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Φίλης

«Οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους  από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς. Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να  συναντηθεί μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης.
Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος  της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα  πρόεδρό τους» αναφέρουν συγκεκριμένα κομματικές πηγές.

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. 
Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.

Και συμπληρώνουν: «Στην πρόσφατη εκλογή προέδρου πολλά μέλη αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος ψήφισαν άλλους υποψήφιους και όχι τον κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Την άλλη μέρα όμως σεβάστηκαν το αποτέλεσμα όπως επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία και στέκονται στο πλευρό του νέου προέδρου.
Οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές. Αρκεί να  κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα. Άλλο πράγμα  η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση. Η κριτική έχει όρια τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της βουλής Όλγα Γεροβασίλη».

«Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης  επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος. Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση  έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε.  Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας», καταλήγουν πηγές προσκείμενες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χάος στο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης διαγράφει Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη

Γιώργος Τσίπρας: Σχέδιο καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ - Θέλουν να φτιάξουν άλλο κόμμα

Για σχέδιο καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο Γιώργος Τσίπρας, στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στο κόμμα.

«Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν έχει συμβεί άλλη φορά. Δεν πρόκειται για διαφωνία, οι διαφωνίες είναι σεβαστές. Υπάρχει μη αποδοχή της εκλογής Κασσελάκη μόλις ένα μήνα μετά την εκλογή, που ψήφισαν 150.000 κόσμος. Όλα όσα λέγονται είναι προσχηματικά, ακόμη κι αν ήθελε ο Κασσελάκης να μεταλλάξει το κόμμα, δεν θα προλαβαίναμε σε ένα μήνα. Άρα περίμεναν τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να ξεκινήσει ένας πόλεμος φθοράς που δεν είναι πόλεμος στον Κασσελάκη είναι πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γιώργος Τσίπρας.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα / Βίντεο από ΣΚΑΪ

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για διάσπαση απάντησε πως «το λένε καθαρά, έχει ανακοινωθεί και όνομα κόμματος», ενώ πρόσθεσε πως «είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ από τα στελέχη εκείνα που βγαίνουν και κάνουν απαράδεκτες δηλώσεις».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top