Χαρδαλιάς στο Star: Μεγάλο στοίχημα η ασφάλεια των πολιτών στην Αττική

«Υγειονομική βόμβα τα σκουπίδια, χωροθετούμε 7 εργοστάσια»  

«Μεγάλο στοίχημα» χαρακτήρισε την ασφάλεια των πολιτών σε τρία επίπεδα (ασφάλεια από φυσικούς κινδύνους, ασφάλεια από τους κινδύνους εγκληματικότητας και ασφάλεια από τον υγειονομικό κίνδυνο)  o υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Χαρδαλιάς στο Star: Υγειονομική «βόμβα» τα σκουπίδια   

«Ο μεγάλος υγειονομικός κίνδυνος, η  υγειονομική «βόμβα», είναι το ζήτημα των σκουπιδιών» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Μητσοτάκης: Είναι εξοργιστικό, θα λύσω οριστικά το πρόβλημα με τα σκουπίδια

«Αφήνουμε πίσω τις παλιές λογικές, προχωράμε σε μια κυκλική οικονομία, χωροθετούμε 7 εργοστάσια για τα σύμμικτα» τόνισε για το ζήτημα των σκουπιδιών ο κ. Χαρδαλιάς. 

Περιφερειακές Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι στην Αττική      

Χαρδαλιάς: Μητροπολιτική διαχείριση για την αντιπλημμυρική προστασία στην Αττική 

Απαντώντας σε ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα για την ασφάλεια έναντι των καιρικών φαινομένων και αν μπορεί να διαβεβαιώσει πως δε θα συμβούν και στην Αττική φαινόμενα όπως της Θεσσαλίας, επισήμανε ότι οι περιοχές υψηλού ρίσκου είναι καταγεγραμμένες, ότι είναι «άμεση η ανάγκη επικαιροποίησή τους», αλλά και ότι είναι αναγκαία η διοικητική μεταρρρύθμιση για την οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. 

Θεσσαλία: Αγωνία για χιλιάδες πλημμυροπαθείς που έμειναν άστεγοι

Για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής επίσης, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. «Χρειάζεται μητροπολιτική διαχείριση»  τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, «μια ομπρέλα πάνω από τους Δήμους», όπως συμπλήρωσε. 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη που βρίσκεται σε συρτάρια άλλου Υπουργείου 2,5 χρόνια. Δε γίνεται έτσι» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Ως παράδειγμα ανέφερε ότι η Κατεχάκη όταν κατασκευάσθηκε δεν είχε καμία πρόβλεψη για την συλλογή ομβρίων υδάτων. 

«Ποτέ δεν  ήταν πιο ώριμο τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε» κατέληξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.          
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top