Περιφερειακές Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι στην Αττική

Ποιους υποψήφιους περιφερειάρχες στηρίζουν τα κόμματα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Υποψήφιοι το 2% των πολιτών / βίντεο ΑΝΤ1

Λίγες ημέρες έμειναν από τις περιφερειακές εκλογές 2023, με τις κάλπες να ανοίγουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για νέο περιφερειάρχη, με τους υποψηφίους «να βάζουν φωτιά» στον εκλογικό στίβο λίγο πριν από τη λήξη του. 

Δημοτικές - Περιφερειακές εκλογές 2023: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Στην περιφέρεια Αττικής, τα βλέμματα στρέφονται στον διάδοχο του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος τέθηκε εκτός μάχης μετά τον χορό του σε εκδήλωση στο Ζάππειο, την ώρα που η χώρα πάλευε με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Αύγουστο, έδειχνε τον περιφερειάρχη Αττικής να χορεύει ζεϊμπέκικο, προκαλώντας την αντίδραση τόσο των πολιτών όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την στήριξη του κόμματος, η οποία ανήκει πλέον στον Νίκο Χαρδαλιά, και μα μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. 

Περιφερειακές εκλογές 2023: Αναλυτικά οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής

Ο Νίκος Χαρδαλιάς χαίρει της στήριξης της ΝΔ και «κατεβαίνει» στις εκλογές με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά». Αθλητές, επαγγελματίες, ηθοποιοί, τραγουδιστές διαμορφώνουν το ψηφοδέλτιο του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς / Eurokinissi

Ο Γιάννης Σγουρός, με τον συνδυασμό «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», επιχειρεί να εκλεχθεί περιφερειάρχης Αττικής, έχοντας τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. 

Ο Γιάννης Σγουρός / Eurokinissi

Τρίτος διεκδικητής της Περιφέρειας Αττικής είναι ο Γιώργος Ιωακειμίδης, τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης». Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού απαρτίζεται από 214 πολίτες και υποστηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και από την Πολιτική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων. 

Στο κέντρο ο Γιώργος Ιωακειμίδης / Eurokinissi

Ο Γιάννης Πρωτούλης κατεβαίνει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» και στηρίζεται από το ΚΚΕ. Ο 41χρονος υποψήφιος περιφερειάρχης είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από το 2014. 

Ο Γιάννης Πρωτούλης / Eurokinissi

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική / Ανταρσία» συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές με 153 υποψήφιους και επικεφαλής τον Κώστα Τουλγαρίδη. Είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ήταν επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική ενώ υπήρξε και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από το 2019 ως το 2021.

Με 108 υποψήφιους «κατεβαίνει» στις περιφερειακές εκλογές η «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής» με τον Γιώργο Δημητρίου.

Επίσης υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές κατέθεσαν οι:

  • Μαριάννα Τσίχλη με την «Ανυπότακτη Αττική» (στηρίζεται από το ΜέΡΑ25)
  • Νίκος Παπαδάκης με την «Αττική Πράσινη Περιφέρεια»
  • Φίλιππος Καμπούρης με τη «Μάχη για την Αττική» (ήταν υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση» στις εθνικές εκλογές του 2023)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top