Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Δυσκολεύομαι να αντιπαρατεθώ με το «κενό»    

«Οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης μου φάνηκαν 1.000» είπε στον Alpha    

Kαλή επιτυχία ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Στέφανο Κασσελάκη, για την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ αλλά πρόσθεσε  ότι για την ώρα δεν άκουσε ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κασσελάκης: Έβαλε γαλότσες και φτυάρισε λάσπη από σπίτια στον Βόλο

Εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα κάνουν μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση , όμως ανέφερε αιχμηρά ότι «μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει».

 Όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κ. Κασσελάκη είναι: «Πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου».

Διευθύντρια προγράμματος προτρέπει τον Κασσελάκη να πάει σε αστρολόγο

«Οι πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης μου φάνηκαν 1.000»     

Οι πρώτες 100 ημέρες μου φάνηκαν χίλιες τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα αισθήματα της κοινωνίας όπως τα αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις. 

«Κληθήκαμε φέτος το καλοκαίρι, αμέσως μετά τις εκλογές, να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές, μία τεράστια πυρκαγιά και στη συνέχεια πλημμύρες οι οποίες ήταν τέτοιας έκτασης που δεν είχαμε ποτέ συναντήσει στην πατρίδα μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο Βόλος πλημμύρισε δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες» είπε ο κ.Μητσοτάκης και προσέθεσε:

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Κασσελάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία τους 

«Πρέπει να σας πω ότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αισθήματα της κοινωνίας, έτσι όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Είναι πραγματικά, είναι λογικό να υπάρχει μία στεναχώρια και να υπάρχει επίσης μία απαίτηση από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα από αυτά τα οποία έχουμε μπορέσει να κάνουμε».

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησης Κικίλια από την κυβέρνηση     

Ο κ .Μητσοτάκης αναφερόμενος στους υπουργούς του είπε ότι χρειάζονται χρόνο για να δείξουν το έργο τους, ενώ αναφερόμενος στον κ. Κικίλια στήριξε το έργο του και είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησης του από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την στιγμή που έδωσε πολιτική διάσταση σε αυτές τις αναμετρήσεις, παραμένει στόχος της ΝΔ να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες. 

Δημοτικές - Περιφερειακές εκλογές 2023: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ο κ .Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού στη Θεσσαλία υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν στοιχειοθετημένες κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι έγιναν πολλά έργα μετά τον «Ιανό» κάποια από τα οποία τα υλοποίησε και η κεντρική κυβέρνηση. «Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να αντέχουν. Το ίδιο έγινε σε πολλά έργα της Θεσσαλίας, όχι όλα, θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν λύσαμε το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Αν το είχαμε λύσει, μπορεί τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Όπως και τα έργα τα οποία έγιναν στη Βόρεια Εύβοια είδατε ότι μετρίασαν τις επιπτώσεις μίας πρωτοφανούς κακοκαιρίας» είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Τι είπε για τον Μπέο και το  επεισόδιο στον Βόλο 

Ερωτώμενος για το βίαιο επεισόδιο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου με πολίτη, ο πρωθυπουργός καταδίκασε απερίφραστα «οποιαδήποτε πράξη βίας, πόσω μάλλον αυτό το περιστατικό»,  επανέλαβε ότι «ο κ. Μπέος δεν έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας» και προσέθεσε ότι «στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε κόντρα στον υποψήφιο στον οποίο είχαμε δώσει μία διακριτική στήριξη».

Αχιλλέας Μπέος: Χαστούκισε πλημμυροπαθή που τον έβρισε

«Από εκεί και πέρα, είναι θέμα των δημοτών του Βόλου να επιλέξουν ποιος είναι ο πιο κατάλληλος Δήμαρχος. Γι' αυτό και επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα πριν, ότι δεν δώσαμε καμία άλλη στήριξη πέραν των τριών μεγάλων Δήμων και θα μείνουμε απ' έξω από αυτές τις αναμετρήσεις με θρησκευτική ευλάβεια» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Η ακρίβεια και η στήριξη των πολιτών 

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια, και επισήμανε ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για το θέμα της ακρίβειας: Η μία είναι η προσέγγιση των προσωρινών μέτρων στήριξης, όπως το «Market Pass», που δίνουν μια ανακούφιση στο πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν. Και η δεύτερη, πιο δομική λύση, έχει να κάνει με τις μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και με τα μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς.

«Εξακολουθώ να πιστεύω, παρά τις μεγάλες αυξήσεις, ότι πλησιάζουμε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας. Το δείχνουν και τα στοιχεία του πληθωρισμού, τα οποία αποκλιμακώνονται, όμως τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, θα το επαναλάβω. «Market Pass», λοιπόν, το οποίο πληρώνουμε σήμερα, είναι 220 εκατομμύρια μέχρι και τον Οκτώβριο, μία πολύ σημαντική βοήθεια την οποία έχουμε δώσει. Έχετε δίκιο να λέτε ότι αυτή τη στιγμή στον προγραμματισμό μας είναι να μην συνεχίσει το «Market Pass», παρά μόνο για τις περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και του Έβρου» είπε ο κ.  Μητσοτάκης.

Για τα ελληνοτουρκικά και τον Ερντογάν 

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά είπε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τις συναντήσεις του με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, και εκτίμησε ότι και η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της να μην κόψει τις γέφυρες με την Ευρώπη αλλά σε ένα βαθμό και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση των σχέσεων με την Ευρώπη, πιστεύω ότι και σε ένα βαθμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η σχέση Ηνωμένων Πολιτειών - Ελλάδας είναι γεωστρατηγική.

Μητσοτάκης: «Συνεργασία με την Τουρκία για τον περιορισμό των ροών»

«Αλλά, πέραν αυτών, πιστεύω ότι και οι δύο καταλαβαίνουμε ότι είναι μία ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη εντάσεις του παρελθόντος, να αφήσουμε στην άκρη αυτή την ακραία ρητορική και να βρούμε έναν τρόπο συμπόρευσης.

Και αν δεν μπορούμε να επιλύσουμε τη μία μεγάλη μας διαφορά άμεσα, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ δηλαδή, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μην είμαστε στα πρόθυρα ενός θερμού επεισοδίου» είπε.

Παράλληλα όμως τόνισε ότι δεν είναι αιθεροβάμων και έχει δει και στο παρελθόν μεταλλάξεις από την τουρκική ηγεσία αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα τις δούμε».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top