Ακρίτα: Στηρίζει Κασσελάκη, αλλά δεν παραιτείται για εκείνον

«Ο Τσίπρας μου είχε υποσχεθεί ότι θα γίνω υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Η Έλενα Ακρίτα με δημόσια ανάρτησή της στο Facebook  ανακοίνωσε πως στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι την Έφη Αχτσιόγλου, που είχε ψηφίσει στον πρώτο. Ωστόσο σήμερα η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί για να μπει ο κ. Κασσελάκης στη Βουλή. 

«Σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση που έδωσε το πρωί της Πέμπτης στο Contra Channel  στην ερώτηση αν θα υπέβαλε την παραίτησή της προκειμένου να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, αν αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος. 

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης μου απευθύνθηκε υποτιμητικά επειδή είμαι γυναίκα

Συνολικά χρειάζονται έξι παραιτήσεις για να βρεθεί στα έδρανα του κοινοβουλίου ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ήταν ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

H Έλενα Ακρίτα ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ώστε να μπει στη Βουλή ο Στάφανος Κασσελάκης αν βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι θα τον ψηφίσει στον δεύτερο γύρο - Eurokinissi

H Έλενα Ακρίτα ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ώστε να μπει στη Βουλή ο Στάφανος Κασσελάκης αν βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι θα τον ψηφίσει στον δεύτερο γύρο - Eurokinissi

Εξηγώντας την απάντησή της, είπε πως όταν είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε γίνει γιατί της είχε πει ότι θα αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο αν κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Κασσελάκης: «Την Αχτσιόγλου τη σέβομαι. Την πιστεύω για το ψεύτικο SMS»

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι' αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

Η Ακρίτα στηρίζει Αχτσιόγλου: «Eίναι νέα, βίγκαν και όχι "άπλυτη ζαία"»

«Θα εξαντλήσω τη θητεία μου όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός. Θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα είναι κανιβαλικά», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως δεν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε για να ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή και δε γνώριζε τα πράγματα… εκ των έσω. 

Ηλιόπουλος: Συνεργάτες Κασσελάκη πίσω από τις επιθέσεις σε Αχτσιόγλου! 

Ειδικά για την αλλαγή της στάσης της να μην στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου και στον δεύτερο γύρο, υποστήριξε ότι «δεν είναι κωλοτούμπα, γιατί κωλοτούμπα είναι όταν κάποιος έχει όφελος».

«Τη στήριξα την Έφη Αχτσιόγλου και καταδικάζω απερίφραστα τη συκοφαντία για το SMS. Ως δημοσιογράφος λέω ότι αν το είχε κάποιος θα το είχε δημοσιοποιήσει. Από εκεί και πέρα ομολογώ ότι είναι λεπτή η θέση μου. Δεν σκοπεύω ούτε να πω ούτε να κάνω κάτι για να πολώσω μια ήδη πολωμένη ατμόσφαιρα. Εκτιμώ πάρα πολύ την Έφη, είναι γυναίκα αξιόλογη. Όμως φοβάμαι ότι ο περίγυρός της ίσως δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τώρα που έμαθα. Ως βουλευτής είδα συμπεριφορές μέσα στο κόμμα που με στεναχώρησαν» είπε η Έλενα Ακρίτα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top