Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης μου απευθύνθηκε υποτιμητικά επειδή είμαι γυναίκα

Το «στυλάκι», το debate και οι λάσπες λίγο πριν τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

«Πόλεμος» Έφης Αχτσιόγλου - Στέφανου Κασσελάκη λίγο πριν τον β' γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Κορυφώνεται η κόντρα της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη. Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι απευθύνθηκε υποτιμητικά για την ίδια επειδή είναι γυναίκα.

«Φουντώνει» η κόντρα Αχτσιόγλου - Κασσελάκη λίγες ώρες πριν τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή που θα αναδείξει τον πρόεδρο του κόμματος. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες, η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της κατήγγειλε ότι ο συνυποψήφιός της μίλησε με υποτιμητικό ύφος προς το πρόσωπό της επειδή είναι γυναίκα.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιόγραφο της LIFO ήταν: «Το γεγονός ότι είστε γυναίκα είναι, πιστεύετε, πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία; Νιώσατε να σας μειώνει το ότι ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη δήλωσή του σας αποκάλεσε με το μικρό σας όνομα ή μήπως ήταν μια προσπάθεια επίδειξης οικειότητας;». 

Με την Έφη Αχτσιόγλου να απαντά: «Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής. Υπάρχει ένας εμπεδωμένος σεξισμός και πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία. Ακόμα και άνθρωποι θετικά διακείμενοι απέναντί μου, δυσκολεύονται να δεχτούν μια γυναίκα η οποία δεν θα έχει τη θέση υποστηρικτή, συμβούλου ή γραμματέα δίπλα σε έναν ισχυρό άντρα, αλλά θα είναι η ίδια στο τιμόνι. Αυτό συμβαίνει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι σε άλλα κόμματα. Αναφορικά, τώρα, με το δεύτερο ερώτημα, γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν». 

«Δεν είναι εντούτοις ο συνυποψήφιός σας ακριβώς ο ορισμός του φαλλοκράτη στρέιτ άνδρα, σωστά;», ρωτήθηκε στη συνέχεια, με την κ. Αχτσιόγλου να απαντά: «Έτερον εκάτερον. Προσωπικά, πάντως, έχω καταδικάσει τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκε».

Έφη Αχτσιόγλου - Στέφανος Κασσελάκης

Φουντώνει η κόντρα Αχτσιόγλου - Κασσελάκη λίγες ώρες πριν τον β΄γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Γιώργος Κονταρίνης)

Απάντηση Κασσελάκη σε Αχτσιόγου για το debate

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Ερτ Νοτίου Αιγαίου απάντησε στα υπονοούμενα της Έφης Αχτσιόγλου περί «θολών νερών» στο θέμα του debate.

«Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και δεξιά» είπε, διαμηνύοντας ότι δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για "θολά νερά" ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι. Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει. Εγώ δε φοβάμαι», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή debate που ζητά η κ. Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό. «Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top