Γεραπετρίτης: «Εκτός συζήτησης η λύση των δύο κρατών στην Κύπρο»

Ερντογάν: «Αναγνωρίστε το ψευδοκράτος»

Λίγες ώρες πριν από αυτό το κρίσιμο ραντεβού  οι Τούρκοι αποκάλυψαν τον πραγματικό τους εαυτό. Πίσω από τον φιλοδυτικό τους μανδύα, κρύβονται οι πάγιες θέσεις τους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ρεσιτάλ διγλωσσίας

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να το αποδεχθεί αυτό, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Είναι ο ίδιος Ερντογάν που χθες μας αποκαλούσε «φίλους».

Ο «μάστερ» της διπλωματικής διγλωσσίας.

Γεραπετρίτης: «Εκτός συζήτησης η λύση δύο κρατών στην Κύπρο» 

Η διχοτόμηση είναι εκτός συζήτησης, ξεκαθαρίζει ο ΥΠΕΞ. 

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική θα βρίσκεται πάντοτε παρούσα σε διεθνείς οργανισμούς και fora για την προάσπιση των ελληνικών θέσεων» ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Επανήλθε ο Οκτάι: «Αιτία πολέμου η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια»  

Δεύτερη απόδειξη της Τουρκικής διπροσωπίας. Λίγο πριν αρχίσει ο πολιτικός διάλογος, θυμούνται το casus belli. Ο Οκτάι απείλησε με πόλεμο αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Χθες…όχι πέρσι... χθες! 

«Αύξηση στα 12 ναυτικά μίλια στα νησιά του Αιγαίου... Μα εμείς ήδη αυτό το έχουμε κηρύξει ως αίτια πολέμου!» ανέφερε ο Οκτάι. 

Κριτική από την αντιπολίτευση για τα ελληνοτουρκικά

Στην Αθήνα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει στον Ερντογάν, ότι η δίκαιη λύση για το Κυπριακό καθορίζει το μέλλον των ελληνοτουρκικών και των ευρωτουρκικών σχέσεων. 

«H Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε το μήνυμα αυτό να δοθεί άμεσα στην Τουρκία» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρεμο καλοκαίρι και διχοτόμηση δεν πάνε μαζί. Εκτός αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Κύπρος κείται μακράν» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

«Πάει στο τουρκικό σπίτι. Είναι ντροπή. Ας πάει και στην κρεβατοκάμαρα του Ερντογάν» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top