Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη και ο Γεραπετρίτης

Το βράδυ αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα τριήμερο επαφών με πιο σημαντική φυσικά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν το πρωί της Τετάρτης. 

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η τρυφερή αφιέρωση στην κόρη της Σοφία για τη γιορτή της

Οι δύο άνδρες θα τα πουν για πρώτη φορά από κοντά μετά το Βίλνιους σε μια συνάντηση που αναμένεται να γίνει σε καλό κλίμα αφού οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο χωρών έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. 

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό»

Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα που έστειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πάμε στη συνάντηση με τις κόκκινες γραμμές μας όσων αφορά θέματα Εθνικής κυριαρχίας. 

Πέραν της συνάντησης με τον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Γιουν Σουκ Γεόλ. 

Η φετινή του ομιλία από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού αναμένεται να εστιάσει στην κλιματική αλλαγή και το δύσκολο καλοκαίρι που είχε εξαιτίας της η χώρα μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έχει προσκληθεί επίσης και θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Γέιλ ενώ θα έχει συναντήσεις με επενδυτές και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων. 

ΔΕΘ: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την Κυριακή στη Νέα Υόρκη βρίσκεται και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης με φορτωμένη ατζέντα επαφών, καθώς σήμερα είναι η συνάντηση με ομολόγους του από την ΕΕ καθώς και η δεξίωση με οικοδεσπότη τον Γερμανό Καγκελάριο Σόλτς. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top