ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα Κασσελάκη στον πρώτο γύρο – Αιχμές από Αχτσιόγλου

Τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο οι άλλοι υποψήφιοι

Νικητής στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου αναδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και θα αναμετρηθεί με την Έφη Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε ποσοστό 45,04% και η Έφη Αχτσιόγλου 36,21% και πλέον αναμένεται να δούμε τι στάση θα κρατήσουν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, οι οποίοι δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο. 

Πρώτο αναδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Πρώτο αναδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα για τον Κασσελάκη - Ακολουθεί η Αχτσιόγλου

Η στάση που θα ακολουθήσουν ειδικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος για το ποιος ή ποια θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες του με τις τοποθετήσεις του κ. Κασσελάκη, ενώ άγνωστη παραμένει η τοποθέτηση του κ. Παππά, για το αν θα υποστηρίξει κάποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας - Η πρώτη εμφάνιση μετά από καιρό

Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι καθοριστική, με τους δύο διεκδικητές να προσπαθούν να χτίσουν συμμαχίες για να καταφέρουν να φτάσουν στο νήμα των εσωκομματικών εκλογών πρώτοι. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Έγινε το πρώτο βήμα για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα»

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία στη Λιβύη κι ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν στην καμπάνια του και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ουρές στα εκλογικά κέντρα – Ψηφίζουν 250 άτομα το λεπτό

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ήταν ένα πρώτο βήμα για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα. Όπου πήγα την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε να αντέξεις λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν από τα γνωστά συστήματα. Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν είσαι η ελπίδα μας. Τους λέω είμαστε η ελπίδα! Για να γίνει η ελπίδα πράξη πρέπει να επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες. Ευχαριστώ! Πάμε για τη νίκη!», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Αιχμές από Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο

Αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη άφησε η Έφη Αχτσιόγλου, χωρίς να τον κατονομάζει, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. 

Η Έφη Αχτσιόγλου άφησε αιχμές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου - Eurokinissi

Η Έφη Αχτσιόγλου άφησε αιχμές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου - Eurokinissi

«Η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας» είπε η κα Αχτσιόγλου και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων». 

Κασσελάκης: «Tσουνάμι» αντιδράσεων για το βίντεο στη Μακρόνησο

«Θα καθορίσει αν τους πολιτικούς αγώνες που θα έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικού όρους, όρους σοβαρότητας και ευθύνης», τόνισε με νόημα η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις δηλώσεις από την άλλη έδειξε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αναμένεται να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αναμένεται να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, η έμφαση στο πρόσωπο, η έμφαση στην εικόνα έχουν διεισδύσει πολύ εκεί που δεν το περιμένει κανείς έναντι στην ουσία της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο του συνεδρίου και της πρώτης εμφάνισης Κασσελάκη

«Έδωσα μια μάχη για τις ιδέες της Αριστεράς και την προοπτική της. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ουσιαστική αντιπολίτευση στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ».

Νίκος Παππάς: Δεν άνοιξε τα χαρτιά του  για τις επόμενες κινήσεις του

Τέλος ο Νίκος Παππάς δεν ξεκαθάρισε ποιος από τους δύο διεκδικητές θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο. 

Ο Νίκος Παππάς δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Ο Νίκος Παππάς δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

«Πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτητα στο μετασχηματισμό του κόμματος. Από αύριο έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης», είπε.

Στέφανος Κασσελάκης: Τι απαντά ο ίδιος για την αστυνομική φρουρά

Ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του για τον προεκλογικό αγώνα αλλά και τον κόσμο «που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει άψογα αυτή η μεγάλη δημοκρατική γιορτή».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών

Με καταμετρημένο το 98,32% του συνόλου, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 45,04% και 64.411 ψήφους και η Έφη Αχτσιόγλου το 36,21% και 51.780 ψήφους.

Κασσελάκης: «Είμαι ένας κουζουλός που αφήνει την Αμερική για την πατρίδα»

Αναλυτικά: 

  • Στέφανος Κασσελάκης: 45,04% και 64.411 ψήφους
  • Εφη Αχτσιόγλου: 36,21% και 51.780 ψήφους.
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,78% και 12.537 ψήφους
  • Νίκος Παππάς: 8,7% με 12.441 ψήφους
  • Στέφανος Τζουμάκας: 1,29% με 1.845 ψήφους
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top