ΔΕΘ: Αλλαγές στην Πολιτική Προστασία θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης   

Στις «καλένδες» ο ανασχηματισμός 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανακοινώσει αλλαγές στις δομές της Πολιτικής Προστασίας στη σκιά της μεγάλης καταστροφής στη Θεσσαλία από το βήμα της ΔΕΘ. Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Star τις τελευταίες πληροφορίες και το παρασκήνιο, όπως ότι φαίνεται να μπαίνει «φρένο» και στους υπουργούς που θα δώσουν το παρών στην ομιλία του Σαββάτου. 

«Φρένο» από το Μαξίμου στην παρουσία όλων των Υπουργών στη ΔΕΘ 

Οι αλλαγές στην Πολιτική Προστασία 

Ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, πάντως, θα ανακοινώσει και αλλαγές στη δομή της Πολιτικής Προστασίας. Δεν θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες, ίσα ίσα θα ενδυναμωθεί περισσότερο το «μπουκέτο» αρμοδιοτήτων του υπουργείου. Θα υπάρχουν πιο αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν απαιτείται, ενώ συζητείται να μεταφερθούν αρμοδιότητες και για τον έλεγχο των αντιπλημμυρικών έργων. 

Θεσσαλία: Συνεχής βοήθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις και στους κτηνοτρόφους 

Στις «καλένδες» ο ανασχηματισμός 

Αυτό σημαίνει ότι ο Βασίλης Κικίλιας παραμένει και θα παραμείνει στον υπουργικό θώκο, καθώς οι όποιες σκέψεις ανασχηματισμού παραπέμπονται στις καλένδες, χωρίς κανείς να μπορεί να πει αν θα επανέλθουν και πότε.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια και τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού 

Αυτό πρακτικά σημαίνει επίσης ότι ο κ. Κικίλιας έχει τη στήριξη του Μεγάρου  Μαξίμου και με αυτή πορεύεται, ενώ χθες ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε για τις αλλαγές που θα προωθηθούν στην Π. Προστασία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top