Ο Στρατός αναλαμβάνει να μαζέψει τα νεκρά ζώα

Tο Yπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ συγκροτεί ειδικά κλιμάκια αποκομιδής

Ο στρατός μπαίνει στη μάχη της αποκομιδής των νεκρών ζώων, αλλά και της μεταφοράς ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε αποκομμένα χωριά περιοχών της Θεσσαλίας. 

Κακοκαιρία: Ο στρατός στους δρόμους για απεγκλωβισμούς και βοήθεια


Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Συμεωνίδης,  στόχος είναι να ξεκινήσει ο Στρατός να μαζεύει τα νεκρά ζώα από σήμερα κιόλας. 

Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ συγκροτεί ειδικά κλιμάκια αποκομιδής, με απόλυτη ασφάλεια του προσωπικού. 

Με ειδικό εξοπλισμό και μηχανήματα, οι άντρες του Στρατού θα μαζεύουν τα ζώα και θα τα πηγαίνουν σε περιοχές που θα τους υποδείξουν οι αρχές για καύση ή για ταφή. 

Μετά, προσωπικό και μηχανήματα θα απολυμαίνονται εξονυχιστικά στους σταθμούς που έχουν αναπτυχθεί στη Θεσσαλία, από τον Ειδικό Λόχο Βιοχημικής και Πυρηνικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ. 

Παράλληλα, ο Στρατός συνεχίζει να βοηθά τους πλημμυροπαθείς με κάθε τρόπο. Ελικόπτερα ,Σινούκ μεταφέρουν καθημερινά κυρίως ζωωτροφές για τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που πρέπει να ταΐσουν τα ταλαιπωρημένα ζώα τους. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top