Κακοκαιρία Daniel: Στην Καρδίτσα ο πρωθυπουργός

Θα ενημερωθεί για την κατάσταση μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

Στη Λάρισα έφτασε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε εναέρια αυτοψία πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Κακοκαιρία: Άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων - Αγωνία στην Καρδίτσα

Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά μίλησε με εθελοντές διασώστες και πληρώματα του ΕΚΑΒ ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με πλημμυροπαθείς που είχαν διασωθεί νωρίτερα στα πλαίσια της μεγάλης επιχείρησης που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κακοκαιρία Daniel: Φόβοι για υπερχείλιση του Πηνειού - Εκκενώνονται χωριά

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπου από χθες, Πέμπτη, βρίσκονται πέντε υπουργοί και υφυπουργού στο πλαίσιο της επιχείρησης «Δάρδανος».

Καρδίτσα: Συγκλονιστικές εικόνες από απεγκλωβισμούς κατοίκων με Σινούκ

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στο δημαρχείο Καρδίτσας όπου θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής. 

 

Μητσοτάκης από τη Λάρισα: Προτεραιότητα οι απεγκλωβισμοί 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στη Λάρισα όπου προήδρευσε σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων για τον συντονισμό των δράσεων στις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» και  ενημερώθηκε για τα προβλήματα και είχε συζήτηση για τις άμεσες ενέργειες αποκατάστασης.
 

«Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει το ισχυρότερο καιρικό φαινόμενο στην ιστορία της, μια πρωτοφανή θεομηνία η οποία έχει πλημμυρίσει έκταση τριπλάσια αυτής του «Ιανού»» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός.  

Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τις μεγάλες του ευχαριστίες «σε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στους εθελοντές μας, στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πρωτοφανή προσπάθεια την οποία καταβάλλουν σε πρώτο χρόνο, προκειμένου να σώσουν ζωές και να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν συμπολίτες από χωριά τα οποία είναι στην κυριολεξία βυθισμένα στο νερό».
 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε:  
 

«Πρώτη μας προτεραιότητα για τις επόμενες μέρες θα είναι ακριβώς αυτή: να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να απομακρύνουμε τους συμπολίτες μας από μέρη στα οποία ενδεχομένως να κινδυνεύουν, είτε από αέρα είτε χρησιμοποιώντας λέμβους είτε ειδικά οχήματα του στρατού. Ήδη, όπως γνωρίζετε, επιχειρούν 15 ελικόπτερα σε αυτή την προσπάθεια και τα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας διαρκώς και θα ενισχύονται.
 

Το καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ως προς τις βροχές και προς τις καταιγίδες, όμως έχουμε ακόμη προβλήματα στη Λάρισα και στην απόληξη του Πηνειού, καθώς ακόμη κατεβαίνουν νερά από τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί. Οπότε απαιτείται ακόμα η μέγιστη δυνατή εγρήγορση, και προφανώς οι συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top