Συνάντηση Γεραπετρίτη- Φιντάν αύριο στην Άγκυρα

Επί τάπητος θετική ατζέντα και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης  αναχωρεί σήμερα για την Άγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί αύριο με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ πυκνά θα είναι τα ελληνοτουρκικά ραντεβού των επόμενων μηνών.  

Γιώργος Γεραπετρίτης: Στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών

Με γεμάτη ατζέντα επισκέπτεται την Άγκυρα  ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για τη συνάντηση που θα έχει αύριο  στις  10.00 το πρωί με τον  Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν. 


Οι συζητήσεις αναμένεται να κινηθούν γύρω από το επικείμενο ραντεβού , Μητσοτάκη – Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στα μέσα του μήνα, αλλά και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Νοέμβριο. 

Επί τάπητος θετική ατζέντα και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Νέα από τα θέματα που οι δυο υπουργοί εξωτερικών θα κληθούν να βρουν κοινό τόπο, είναι  η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για την επανεκκίνηση του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το πλαίσιο, μάλιστα, του πολιτικού διαλόγου – ο οποίος περιλαμβάνει και τις διερευνητικές επαφές – πρόκειται να αναβαθμιστεί σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών τον προσεχή Οκτώβριο ενώ αναμένεται να καθοριστούν και τα επόμενα βήματα για τη θετική ατζέντα και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Η απουσία εντάσεων στο πεδίο και οι χαμηλοί τόνοι που τηρήθηκαν από την Άγκυρα διευκολύνουν τις συζητήσεις, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλα είναι ρόδινα. Αγκάθια» στη παρούσα συγκυρία αποτελούν  το επεισόδιο στην Πύλα μεταξύ Τουρκοκυπρίων και της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ αλλά και η εμμονή της Άγκυρας στην αμφισβήτηση των ορίων του FIR Αθηνών. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top