Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Υπήρξαν λάθη και αστοχίες 

Τι δήλωσε σχετικά με τις έρευνες για τον δράστη της δολοφονίας Κατσουρή  

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι έγιναν αστοχίες και λανθασμένοι χειρισμοί» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στον Σκάι και στην εκπομπή «Καλημέρα» για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, ενώ πρόσθεσε για τα προβλήματα ότι «δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί». 

Απίστευτη πρόκριση ΑΕΚ επί της Ντιναμό με δύο γκολ στις καθυστερήσεις!   

Για την απόδοση ευθυνών είπε ότι «αποφασίζουμε με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα για να βελτιωνόμαστε», αλλά συμπλήρωσε ότι «δε θα επιτρέψουμε την απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Οι αστυνομικοί είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν την κοινωνία, όπως βοήθησαν και χθες στις εκκενώσεις στην Αλεξανδρούπολη για να βοηθήσουν του ανθρώπους να φύγουν με ασφάλεια» τόνισε. 

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν η εκκλησία και σπίτια στο Αετοχώρι

Παραδέχθηκε πάντως ότι στην υπόθεση της «επιδρομής» των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρξε αλυσίδα λαθών σε πολλά επίπεδα και ότι για τον ίδιο λόγο θα συνεχίσουν να αποδίδονται ευθύνες, κάτι που θα γίνει σύντομα.

«Θα διορθώσουμε τις διαδικασίες για να μην ξαναέχουμε τέτοιες αστοχίες. Οι έρευνες συνεχίζονται, έχουν κληθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να καταθέσουν τις απόψεις τους. Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ήταν κάτι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο που δεν έπρεπε να γίνει» επισήμανε.  

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι... δικαιολογίες των Κροατών - «Ψάχναμε δωρεάν πάρκινγκ»

Διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διδασκόμαστε από τα λάθη» και ότι η «απόδοση ευθυνών θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει με αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη».  

Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας και οι έρευνες για τη δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή 

Σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση  ανέφερε ότι έχουν γίνει βήματα μετά την υπόθεση του Άλκη Καμπανού, όμως χρειάζονται ενίσχυση και αυτή είναι η κατεύθυνση σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Κλείνουμε τα παράθυρα που επιτρέπουν σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τα κενά» υπογράμμισε. 

Για τις έρευνες για τον δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά είπε ότι «δεν είναι εύκολη υπόθεση και περιμένουμε τι θα δείξουν τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, την ανάλυση του DNA, όπως και το οπτικό υλικό» και ότι «θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν». Για το ίδιο ζήτημα κάλεσε όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς «η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και χρειάζεται χρόνος», ενώ  ζήτησε να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Φόνος Κατσουρή: Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του Έλληνα χούλιγκαν     

Για το αν ταυτοποιήθηκαν και άλλοι Έλληνες οπαδοί πλην του ήδη συλληφθέντα, δήλωσε ότι όλες οι κινήσεις γίνονται με βάση τις αποφάσεις της ανακρίτριας, αλλά με τα στοιχεία που έχει από τη Δικαιοσύνη, η υπόθεση δε θα κλείσει πριν εξεταστεί και η τελευταία ένδειξη από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί. «Έχει ακόμη δρόμο η υπόθεση» σημείωσε. 

Για την παρουσία της ΕΛ. ΑΣ. στα γήπεδα ανέφερε ότι «δεν έχουμε μέτωπο με τους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα τους, έχουμε μέτωπο με τις εκγκληματικές οργανώσεις που δηλητηριάζουν ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο, θέλουμε τις ΠΑΕ συμμάχους».

Όσον αφορά τη βραδιά των επεισοδίων και της δολοφονίας, δήλωσε ότι βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, όπως και ότι «ήταν αδιανόητη η αλυσίδα λαθών όχι γιατί δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους, αλλά γιατί δεν μας έχει συνηθίσει η αστυνομία σε τέτοιες επιπολαιότητες, αυτό που έγινε δεν τιμά την αστυνομία».

Οικονόμου: Γιατί δεν παραιτήθηκα 

Ο Υπουργός Προστασία του Πολίτη δήλωσε επίσης στην ίδια εκπομπή, απαντώντας στην ερώτηση του Γ. Αυτιά αν σκέφθηκε να παραιτηθεί, ότι την παραίτηση την αντιλαμβάνεται σαν φυγομαχία και ότι δεν το σκέφτηκε, «όχι από αλαζονεία, αφού κάποια στιγμή όλοι φεύγουμε από τις θέσεις» αλλά γιατί «το θέμα είναι να κάτσεις να παλέψεις και να διορθώσεις τις αδυναμίες». «Η ευθύνη είναι να διαμορφώνουμε σχέδιο και να δώσουμε λύσεις. Προχωράμε παρακάτω. Η κοινωνία μας θέλει για τα δύσκολα» συμπλήρωσε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top