Έρχονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις - Νέα μέτρα για τους ευάλωτους

Τι αναμένεται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μόλις ένας μήνας απομένει ως τη φετινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μετρούν αντίστροφα για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο στοχευμένων μέτρων για ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλά εισοδήματα και νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια.

Ρόδος: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στους τουρίστες που έφυγαν από το νησί

Αρχικά σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης ώστε να «ανοίξει η βεντάλια» των δικαιούχων στην περίπτωση που δεν υποχωρήσουν οι τιμές του πετρελαίου.

Όσο για το ενδεχόμενο ενός νέου Fuel Pass, η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να το εφαρμόσει παρά μόνο αν «εκτοξευτούν» οι τιμές στα καύσιμα. 

Σχετικά με την ακρίβεια στα τρόφιμα, αναμένεται έκτακτο επίδομα ύψους 250€ σε ευάλωτους πριν από το τέλος της χρονιάς, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η επέκταση του Market Pass έως τον Δεκέμβριο.

Για το ρεύμα, ήδη έχει αποφασιστεί παράταση επιδοτήσεων ως τον Δεκέμβριο ενώ στο επίκεντρο μπάινουν και οι ευάλωτοι πολίτες για το 2024.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι νέοι θα λάβουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο voucher ύψους 150 ευρώ για να το χρησιμοποιήσουν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες

Youth Pass: Ποιοι θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ - Πότε ενεργοποιείται

Έρχονται αυξήσεις το 2024

Ανάσες θα δώσουν οι «κλειδωμένες» αποφάσεις για αυξήσεις το 2024. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αύξηση 10,5% μεσοσταθμικά με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί. 

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα δουν νέα αύξηση 5- 5,5%% στον κατώτατο μισθό και οι συνταξιούχοι περίπου 4% στις συντάξεις τους και επίδομα προσωπικής διαφοράς. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top