Μητσοτάκης: Ανακοινώνει αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο στα 840 ευρώ

Ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης

To ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις οικονομικές οικονομικές εξαγγελίες που θα περιέχονται στην ομιλία του πρωθυπουργού

Αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Προγραμματικές κυβέρνησης: Οι εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης 

Η διαδικασία θα αρχίσει στις 17:00 με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πρόωρη αποπληρωμή δανείων του μνημονίου  

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα της νέας κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία και θα παρουσιάσει μερικά από τα μέτρα πιο άμεσης εφαρμογής.

Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η παράταση του Market Pass για ένα τρίμηνο, η επανάληψη της έκτακτης ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους με προσωπική διαφορά, η προοπτική της απαλοιφής του penalty 30% για συνταξιούχους που παράλληλα εργάζονται. 

Μητσοτάκης: «Σήμερα η ΠΝΠ για τα μεικτά πληρώματα ενίσχυσης του ΕΚΑΒ»

Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αυξήσεις στο Ενιαίο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων με εισαγωγικό μισθό που θα προσδιορίζεται πλέον στα 840 ευρώ. 

Κυβερνητικές πηγές διαρρέουν τέλος ότι υπάρχει κι ένα μέτρο που έως τώρα δεν έχει διαρρεύσει και διατηρείται ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top