Προγραμματικές κυβέρνησης: Οι εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης 

Αυξήσεις στο Δημόσιο, παράταση Market Pass, επίδομα σε συνταξιούχους  

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πυρετός συσκέψεων για την αυριανή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Προγραμματικές Δηλώσεις που ξεκινούν στη Βουλή και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πρόωρη αποπληρωμή δανείων του μνημονίου 

Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πληροφορίες για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, αλλά και για τις πιθανές εκπλήξεις. 

«Πυξίδα» τετραετίας με...εκπλήξεις η ομιλία Μητσοτάκη στις προγραμματικές

Ο κ. Μητσοτάκης θα ανέβει πρώτος στο βήμα σε αυτή τη διαδικασία αύριο, λίγο μετά τις 17:00 και, όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι μια ομιλία που θα έχει αρκετά οραματικά χαρακτηριστικά, ένα πλαίσιο δηλαδή, για το πώς βλέπει ο κ. Μητσοτάκης την Ελλάδα του 2027 και με έντονο το ιδεολογικό πρόσημο. 

Μητσοτάκης: «Πράσινο φως» για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Οι «εκπλήξεις»  Μητσοτάκη και οι ανακοινώσεις για αυξήσεις στο Δημόσιο 

Για το πιο πρακτικό κομμάτι, από το Μαξίμου λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ορισμένα μέτρα «πιο άμεσης εφαρμογής», που θα τα ακούσουν οι πολίτες από τον ίδιο. 

Πέρα από την τρίμηνη παράταση του MarketPass, υπάρχει στο τραπέζι το επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους με προσωπική διαφορά. Φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς το φορο-νομοσχέδιο θα μπει σε δημόσια διαβούλευση την άλλη εβδομάδα. 

Μέτρα που θα ανακοινώσει ο  Κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές

Μέτρα που θα ανακοινώσει ο  Κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές  

Είναι επίσης, πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλες μικρές εκπλήξεις, αν και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θεωρούν αισιόδοξο το σενάριο μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το 2025, π.χ. μείωση τέλους επιτηδεύματος ή μείωση τεκμηρίων να έρθουν πιο μπροστά. Υπάρχει άλλωστε και η ανάγκη προσοχής, ενόψει του στόχου της επενδυτικής βαθμίδας. 

Οι βασικοί άξονες της ομιλίας Μητσοτάκη στη Βουλή 

Ευρύτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει τα βήματα της κυβέρνησης  - «οδηγό» στις προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ για όλο το φάσμα της κυβερνητικής πολιτικής: Για την αύξηση μισθών, τις προσλήψεις στην Υγεία και την αναμόρφωση του ΕΣΥ, την ενίσχυση του Gov.gr και την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top