Μητσοτάκης: «Πράσινο φως» για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Αντιδράσεις από Βελόπουλο και Στίγκα

«Ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέει ο πρωθυπουργός, με συνέντευξή του στο Βloomberg. Μία τέτοια απόφαση απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση λένε ειδικοί, που μιλούν για κίνηση - ματ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θέτει προ των ευθυνών τους, τις δυνάμεις της αριστεράς και της ακροδεξιάς στην Βουλή. 

«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Κώστα Χρυσογόνο, ο γάμος είναι μέχρι τώρα αποδεκτός για ζευγάρια διαφορετικού φύλου. «Αν προχωρήσουμε στους γάμους ομοφυλόφιλων, τότε θα χρειαστούν αλλαγές στο Σύνταγμα και αναθεώρηση του άρθρου 21» εξήγησε. 

Αντιδράσεις για τον γάμο ομοφυλοφίλων

Η δήλωση του πρωθυπουργού προκάλεσε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις. «Τον Μητσοτάκη τον απασχολούν δύο πράγματα, οι γάμοι ομοφυλοφίλων και οι θαλάσσιες ζώνες. Ειδικά για το δεύτερο η διαφορά είναι η υφαλοκρηπίδα, γιατί λέει θαλάσσιες ζώνες» σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δε θέλω ομοφυλόφιλους βουλευτές στο κόμμα μου» δηλώνει ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας.

Σπαρτιάτες: Η ανάρτηση Στίγκα για ομοφυλόφιλους και σώματα ασφαλείας

Όπως εξήγησε ο πολιτικός αναλυτής, Αντώνης Παπαργύρης, με αυτόν τον τρόπο ο Μητσοτάκης «εγκλωβίζει» τους αριστερούς γιατί «ποιος θα αρνηθεί να ψηφίσει ''ναι'' στους γάμους; Και βάζει κόκκινη γραμμή στους ακροδεξιούς, δίνοντας το ευρωπαϊκό του στίγμα». 

Πάρος: Έκλεψαν σημαία ουράνιο τόξο από γκέι μπαρ 

Στην Πάρο, άγνωστοι έκλεψαν και έκαψαν τη σημαία - σύμβολο των ομοφυλόφιλων απο μπαρ στη Νάουσα.

«Είμαστε εναντίον κάθε μορφής βίας. Ο καθένας μπορεί να έχει κάποια ιδιαιτερότητα. Δε μας νοιάζει. Όμως απαιτούμε σεβασμό στα ήθη και στα έθιμα. Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει ιδιωτικά, όχι δημόσια» δήλωσε ο δήμαρχος της Πάρου,

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top