Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν ενόψει της συνόδου ΝΑΤΟ

Τι είπε στο Bloomberg για τα όρια του διαλόγου με την Τουρκία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη ΝΑΤΟϊκή Σύνοδο που θα γίνει στο Βίλνιους την ερχόμενη εβδομάδα, άνοιξε στη συνέντευξή του στο Bloomberg παράθυρο διαλόγου με την Τουρκία μετά από μια δύσκολη τετραετία, μόνο όμως για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.  

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πρόωρη αποπληρωμή δανείων του μνημονίου  

«Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Τουρκία θέματα που άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας ή άμυνας. Αυτά είναι ζητήματα που απλά δεν είναι προς συζήτηση» διαμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός 

Μήνυμα Μητσοτάκη και στις αγορές 

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στις αγορές,  αναλύοντας τα σχέδιά του για πρόωση αποπληρωμή των δανείων. 

«Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε νωρίτερα το Greek Loan Facility (πρώτο μνημόνιο) για τα επόμενα δύο χρόνια. Πιστεύω ότι αυτό θα στείλει επίσης ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, ότι όχι μόνο επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό».

Μέγαρο Μαξίμου: Πυρετός συσκέψεων για τα θέματα της καθημερινότητας

Μητσοτάκης: «Στις εκλογές επικράτησε η πολιτική ικανότητα και η λογική» 

Λίγες ώρες πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις που ξεκινούν αύριο, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεδιπλώσει το πλάνο του για την επόμενη 4ετία, σχολίασε την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: 

Εκλογές 2023 - Bloomberg: Οι επενδυτές «ποντάρουν» σε καθαρή νίκη Μητσοτάκη

«Είμαι χαρούμενος επειδή επικρατήσαμε μέσα από την πολιτική της ικανότητας και της λογικής, μετακινήσαμε το κόμμα προς το πολιτικό κέντρο. Επομένως, ναι, υπάρχει μέλλον πέρα από τον λαϊκισμό». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top