Εκλογές 2023: Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη  

Τσίπρας: Εργαλειοποιούν την ΕΥΠ – Σκέρτοσς: Εθνική εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ   

Στα ύψη έχει ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο το ζήτημα των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη.  Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως παρότι γνώριζε πριν τις εκλογές ότι έχουν τις «πλάτες» του τουρκικού προξενείου δεν τους απέσυρε. Ο Αλεξης Τσίπρας που επισκέφτηκε σήμερα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση ενός ευαίσθητου για τα εθνικά μας θέματα ζητήματος.

Ροδόπη: Καταγγελίες και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του προξενείου   

Επίσκεψη στον Ι. Σαρμά για το θέμα της Ροδόπης 

Στο γραφείο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά βρέθηκε νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου, όπως δήλωσε, «να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα, στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Και γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι εγείρεται πια μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό».

Τσίπρας: Αθλιότητα Μητσοτάκη και «λογικές μαφίας» στη Ροδόπη

Α. Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την ΕΥΠ

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμη και σε προεκλογικό αγώνα απάντησε ο κ. Σαρμάς, ενώ προσπάθεια εμπλοκής του από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική αντιπαράθεση βλέπει η ΝΔ, η οποία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ τους. 

Ο Α. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ι. Σαρμά για τη Ροδόπη

Ο Α. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ι. Σαρμά για τη Ροδόπη  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά,  επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για στοχοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Και τώρα αυτή την ΕΥΠ δε διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να  την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα, στην προεκλογική αντιπαράθεση και αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, είναι άθλιο, είναι εθνικά επιζήμιο»  υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.   

Ροδόπη: Καταγγελίες και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του προξενείου   

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο και για ωμό εκβιασμό με αφορμή την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη σε χωριά της Ροδόπης και όσα φαίνεται να λέει στους κατοίκους της περιοχής 

«Είναι, θα έλεγα, μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει, όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης, είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης, ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας, στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 
 
 

Α. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση

Για πολιτική απρέπεια και επιχείρηση να εμπλέξει στην προεκλογική αντιπαράθεση τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα η ΝΔ.

«Αφού θυμήθηκε τον παλιό τοξικό εαυτό του μιλώντας για κυπατζίδικες πρακτικές και λογικές μαφίας, προσπαθεί να παίξει πάλι με τους θεσμούς, καταφεύγοντας σε επικοινωνιακό πυροτέχνημα, με την επίσκεψή του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.  Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε και λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση» τόνισε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.     

Σκέρτσος για τις εκλογές στη Ροδόπη: Εθνική εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκέρτσος για τις εκλογές στη Ροδόπη: Εθνική εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ 

Όσον αφορά την κριτική ΣΥΡΙΖΑ στη Ντόρα Μπακογιάννη για τις δηλώσεις της στη Ροδόπη, ανέφερε: «Η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει να δώσει διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας σε κανέναν, τα έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια».  

Στο ζήτημα τοποθετήθηκαν και τα υπόλοιπα, πλην ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα της αντιπολίτευσης.     

«Οφείλουν μέσα στην ημέρα να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Τσίπρας και να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς» δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.      

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.   

«Είναι πραγματικά τραγικό να «παίζουν» εντός εισαγωγικών με τα εθνικά θέματα και με την ακεραιότητα της Θράκης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.   

Και… «παρέμβαση» της τουρκικής Χουριέτ στο ζήτημα:   

Στο ζήτημα αναφέρθηκε σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, η οποία έγραψε πως  «ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στόχευσε τους Τούρκους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top