Αποκάλυψη Μητσοτάκη: «Θα δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας»

Τι είπε για την ακρίβεια, τον φράχτη στον Έβρο και τη Ροδόπη

«Το στοίχημα των εκλογών είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι οι κάλπες είναι και πάλι άδειες. Ξεκινάμε από το μηδέν αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν ορισμένα πολύ σαφή μηνύματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε αλλά το εύρος της νίκης και το ποσοστό της ΝΔ με υποχρεώνει να είμαι ακόμη πιο τολμηρός στις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε και πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και να αυξήσουμε κι άλλο το ποσοστό μας» τόνισε, ζητώντας «μία ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επειδή πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούν να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές».

Εκλογές 2023: Το ενδεχόμενο των τρίτων εκλογών τον Αύγουστο

Η φαντασίωση της απλής αναλογικής κάηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουνίου είπε ότι «Ψηφίζεις ΝΔ ψηφίζεις κυβέρνηση». Για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι είναι ένα κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση αλλά στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση.

«Η πορεία ανάπτυξης θα συνεχιστεί, θα εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, θα επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης». 

«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψω. Αυτό είναι ένα ποσοστό ευθύνης. Τόσο μεγαλύτερη η υποχρέωσή μας τα πόδια μας να πατάνε γερά στη γη» υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι και οι πολίτες μπορούν να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υλοποιήσουμε όλα όσα λέμε. Δεν θα δεχθώ καμία συμπεριφορά αλαζονείας. Μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους βουλευτές μας.

«Η Ορθοδοξία ενώνει, η πίστη ενώνει αλλά δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν κομματίδια που το εκμεταλλεύονται. Σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους της Εκκλησίας και το αποδείξαμε στο διάστημα της διακυβέρνησής μας αλλά δεν προσβλέπουμε σε βοήθεια από την Εκκλησία. Είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι πατριώτες του γλυκού νερού».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το διπλό εκλογικό σκορ και οι «φύλακες άγγελοί» του

Προανήγγειλε ότι αλλαγές στο Σύνταγμα θα δρομολογηθούν από το 2025. «Θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις και όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους όπως το να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

Για όσα γίνονται στη Ροδόπη είπε ότι η Θράκη είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, στην οποία υπάρχει και μια οικογενειακή ιστορία γιατί ο πατέρας μου έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία. Η μουσουλμανική μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί και σε αυτές τις εκλογές έγιναν τέτοιες κινήσεις που αντιβαίνουν στην ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, ανέφερε.

Στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Eurokinissi

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης,  ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά ότι το τουρκικό προξενείο έκανε εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που του συστάθηκε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία και αυτές οι πρακτικές μιας τόσο σκληρής παρέμβασης πρέπει να τελειώσουν αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων. Αυτό που τώρα πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη «μουσουλμανική μειονότητα».

Τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως είπε θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό. Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Έβρος: Τι είπε για τον φράχτη

Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και ότι αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι που θα κάνει θα είναι στην Κύπρο.

«Εμείς είμαστε Δύση και επειδή δεν είμαστε πια το αποπαίδι της Ευρώπης αυτό μας δίνει δύναμη να προωθούμε καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα του 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2019» τόνισε.

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: «Θα μειώσουμε φόρους»

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά αναγνωρίζουμε ότι τα επιδόματα δεν είναι λύση, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και επεσήμανε πως είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα. Από την άλλη δεν πρέπει να υπονομεύσουμε και τη σταθερότητα των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο».

«Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί»

Ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από τα τελευταία περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Αυτιάς / Eurokinissi

Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί αλλά ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία»

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ψηφιστεί νόμος που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση των προγραμμάτων των κομμάτων με την κοστολόγησή τους.
Για όσους προεκλογικά «ράβουν κοστούμια» είπε ότι υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι οπότε θα τους φανούν χρήσιμα.

Τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη στήριξη και συνεχίζει τις περιοδείες σε πολύ έντονους ρυθμούς. Αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει σε Αρκιούς, Λειψούς, Λέρο και Πάτμο. «Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία», απάντησε κλείνοντας σε ερώτηση για την ανάδειξη νέων στελεχών στο κόμμα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top